Forleden vandt den afdøde verdensstjerne Avicii den svenske musikpris ‘Rockbjørnen’, og da hans far trådte op på scenen og frem i offentligheden for første gang siden sønnens død, fik det publikum til at hive lommetørklæderne frem.

Det skriver Se og Hør.

Tim 'Avicii' Bergling blev kun 28 år. Den 20. april tog han sit eget liv til stor sorg for familie, venner og fans verden over.

I onsdags, da den svenske avis Aftonbladet uddelte musikprisen ‘Rockbjørnen’ for at hylde svensk musik og svenske kunstnere, fik Aviciis fans endnu en chance for at hylde ham. De stemte ham nemlig helt til tops i en i en af aftenens helt store hovedpriser, ‘årets sang’ med en overvældende sejr med mere end én million stemmer.

Det var hans hit ‘Without You’, som han har lavet sammen med sangskriveren Sandro Cavazza, han vandt for, og da prisen skulle modtages på scenen, var det hans far, der trådte op.

Aviciis far, Klas Bergling, der havde indvilget i at modtage prisen på sin afdøde søns vegne, var tydeligt berørt, da han skulle holde sin takketale for de mange trofaste fans, der var mødt op til showet:

»Jeg er så glad for at have fået lov til at komme her i aften for at takke for den fine pris til Tim og Sandro, og alle jer der har stemt på "Without You", som er en fantastisk sang. Men frem for alt vil jeg takke alle for den fantastiske hyldest af Tim og hans musik. Vi har modtaget hyldest og varme tanker fra hans fans og alle mulige andre mennesker - fra kirker, skoleklasser, festivaler og mange, mange andre. Det har næsten været ubegribeligt, og det varmer vore hjerter i denne svære periode, så en stor tak til jer alle.«

Efter fem år på verdenscenen fra 2011 til 2016 med flere hundrede optrædener om året, brændte musikeren Avicii ud og spillede dermed sin sidste livekoncert på Ibiza den 28. August 2016.

I september 2017 sagde han i et interview med musikmagasinet Rolling Stones, at han ikke engang orkede at gå til andres koncerter:

»Jeg er stadig traumatiseret. Men jeg er sikker på, at jeg kommer til at gå til koncerter igen. Jeg er begyndt at kunne lytte til musik igen og få noget af den glæde, jeg tidligere havde, tilbage,« sagde Avicii.

Cirka et halvt år efter tog den unge musiker sit eget liv.