Scarlett Johansson sagsøgte i juli måned Disney.

Hun mener, at de brød kontrakten med hende, da de udgav filmen 'Black Widow', hvor hun spiller hovedrollen, på streamingtjenesten Disney+ på samme tid, som den fik premiere i biograferne.

Nu har Marvel-kollegaen, Benedict Cumberbatch, der spiller rollen som Stephen Strange i Marvel-universet, sat nogle ord på hans tanker om den forestående retssag.

»Jeg synes, det er er trist, hvad der sker mellem advokaterne. Bare ordene og beskyldningerne. Det hele er noget rod,« siger han til The Hollywood Reporter.

Scarlet Johansson i rollen som Balck Widow.
Scarlet Johansson i rollen som Balck Widow. Foto: Unknown
Vis mere

Ifølge Benedict Cumberbatch forsøger filmindustrien stadig at finde fodfæste i, hvordan  det giver bedst mening, at man lønner skuespillere.

Scarlett Johanssons søgsmål mod Disney tager udgangspunkt i, at hendes løn i høj grad skulle være baseret på, hvordan filmen klarede sig i biografen. Derfor er det et problem, at filmen blev tilgængelig på Disney+ selvsamme dag som biografpremieren.

»Det var en af de første film, der fik biografpremiere under coronapandemien, og den blev udskudt flere gange. Det er et nyt paradigme og et meget komplekst et. Ingen så det komme,« siger Benedict Cumberbatch.

Scarlett Johanssons advokat, Jon Berlinski, har tidligere givet udtryk for, at han ikke er i tvivl om Disneys intentioner med at udgive filmen på streamingtjenesten.

Scarlett Johansson.
Scarlett Johansson. Foto: LUCAS JACKSON
Vis mere

»Det er ingen hemmelighed, at Disney udgiver film som 'Black Widow' direkte på Disney+ for at opnå flere abonnenter og derimellem booste firmaets aktiekurs, og de gemmer sig bag covid-19 som påskud for at gøre det.«

Disney valgte i august at offentliggøre deres hidtidige streamingindtjening på filmen. Tal, de ellers sjældent deler.

Ifølge Disney selv havde de per 15. august tjent mere end 125 millioner dollar på filmen via Disney+ og hele 367 millioner dollar på biografbilletter verden over.

Desuden har de påpeget, at 'Black Widow' tjente flere penge på dens åbningsweekend end andre Marvel-film.