Skuespilleren Ashley Judd er blevet voldtaget tre gange i sit liv, og ved et af overgrebene blev hun gravid.

Det fortalte hun åbent ved en konference om kvinders situation i verden.

Skuespillerinden, som er kendt fra film som 'Samleren' og 'Den Skjulte Sandhed.', har også tidligere været åben omkring sine oplevelser.

Nu gør hun det igen, fordi det i den amerikanske delstat Georgia er blevet forbudt at få foretaget en abort, hvis der kan høres hjertelyd.

»Som alle ved, så er jeg meget åben om, at jeg tre gange har overlevet en voldtægt,« siger Judd og fortsætter:

»En af de gange jeg blev voldtaget, blev der undfanget.«

Ashley Judd slår derfor fast, at der skal være love, som sikrer kvinder lovlige aborter under ordnede forhold. Hun siger, at staten kun bør bestemme over, hvad der sker udenfor hendes krop, ikke hvad der sker indeni den.

Ashley Judd, der er ud af en kendt familie, hvor mor og søster er country-stjerner, har fortalt, at de to af gangene, hun blev voldtaget, var i hendes hjemstat Tennessee.

Forælder med voldtægtsmand

En gang af en ældre mand, og en anden gang af en ven af familien.

Den tredje gang, hun blev udsat for et seksuelt overgreb, var da hun arbejdede som model i Japan, hvor hun kørte hjem med en ældre fransk mand.

Overfaldet, der gjorde hende gravid, fandt sted i Tennessee. På grund af love for faderskab, der gælder dér, havde hun været tvunget til at være forælder sammen med sin voldtægtsmand, hvis det ikke havde været for en sikker og lovlig abort, fortæller hun.

Ashley Judd er også en af mange kvinder, der har rettet anklager mod filmmogulen Harvey Weinstein.