Mads Christensen er kommet i kraftig modvind for sine udtalelser om ofrene på Utøya. Bt.dk har i den anledning samlet en række af hans venner fra P3-programmet ’Mads og Monopolet’ for at lade dem give den provokerende blærerøv et par gode råd. Meningerne er delte.

Erhversmanden Asger Aamund bakker op om Mads Christensens spørgsmål om, hvorfor der ikke var nogen af ofrene,  på Anders Breivik 22. juli på den norske ø Utøya:

- Mads er blevet syndebuk for en hel nations sorg. Det var klodset udtrykt, men fornuftigt nok spurgt. For alle os der har børn og børnebørn stiller han spørgsmålet, 'kunne det være undgået?'.

Mads Christensen har i dag en uge efter  efter en uge med dødstrusler fra vrede læsere og overvejer nu at stoppe karrieren som provokerende samfundsdebattør. Asger Aamund synes, han skal fortsætte:

- Jeg synes ikke, han skal stikke piben ind, men han skal nok lære at forstå, at i visse situationer, skal man passe på med direkte eller indirekte at kritisere de angrebne. Jeg vil sige, han skal lægge det bag sig og så komme videre.
Filminstruktør Søren Fauli bakker op om Aamunds holdning. Mads Christensen skal fortsætte. Fauli mener endda, at en undskyldning var fuldstændig unødvendig.

- Jeg blev virkelig ked af at høre, at han har været ude og sige undskyld. Hvad er det for et samfund, vi lever i? Hvis man siger noget, der er imod flertallets holdning, skal man så sige undskyld? Jeg synes, Jyllands Posten gik 100.000 kilometer længere over stregen, da de trykkede Muhammed-tegningerne, så han skal bare fortsætte.

Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet er ikke helt enig med Fauli og Aamund. Hun understreger, at Mads på ingen måder er et ondt menneske, men de ifølge hende tåbelige udtalelser kræver undskyldninger.

-  Jeg synes, det er vigtigt, han får sagt undskyld til de folk det drejer sig om. Det ville klæde ham at gå direkte til for eksempel DSU i Danmark.

Næste gang Rosenkrantz-Theil ser Mads Christensen, har hun følgende hilsen til ham:

- Jeg vil sige til ham, at han skal tage at blive voksen. Den slags provokationer hører teenagtiden til.

Til slut har Bt.dk talt med Mads og Monopol-medlemmerne Suzanne Bjerrehus og Flemming Østergaard.

Don Ø vil ikke udtale sig om, hvorvidt Mads Christensen bør tie for fremtiden eller ej, men siger blot:

-  Han kan jo ikke gøre meget andet end at gå ud og undskylde, som han har gjort.

Suzanne Bjerrehuus er heller ikke meget for at udtale sig, men siger:

- Jeg synes, det er gået fuldstændig over gevind med den heksejagt på Mads. Han har aldrig ment noget ondt med det. Jeg synes, de skulle skamme sig de mennesker, der har hetzet mod ham. Så ondskabsfuldt at true ham på livet. Der er der ingen debattører der fortjener.