Lyt til artiklen

The Terminator har besøgt Danmark flere gange tidligere i karrieren.

Hele verdens øjne hviler på Arnold, når han i disse dage kæmper for klimaet i København. Anderledes diskret er det foregået de fem andre gange, han har besøgt Danmark. Her har der været fred og ro til at slå sig løs med træning, fest og kvinder.

Allerede i 1978 besøgte den hårdt pumpede østriger for første gang København for at promovere sin film 'Pumping Iron' (Sagen er bøf).

Her viste stuntmanden Sven-Ole Thorsen den kommende stjerne rundt i byen. Men det var ikke kun Københavns kulturseværdigheder, som Arnold Schwarzenegger fik set ved sit første møde med den danske hovedstad.

Hurtigt fik han øjnene op for, at Danmark kan byde på andet end ­Tivoli og den Lille Havfrue.

På et af datidens in-steder, Bonaparte, i det indre København ­dansede Arnold tæt med forfatteren Suzanne Brøgger, der i en anmeldelse havde skrevet positivt om 'Pumping Iron'. Det fik Se og Hør til at trykke en historie med overskriften 'Frække Suzanne Brøggers nat med han­dyret', og Sven-Ole Thorsen ­husker godt vennens møde med Suzanne Brøgger.

- De dansede flere gange, og de havde en sjov aften sammen, siger Sven-Ole Thorsen.

Men Suzanne Brøgger er ikke den eneste danske kvinde, der har været tæt på nu 62-årige Arnold Schwarzenegger. Gitte Nielsen debutterede i 1985 i filmen 'Red Sonja', og hun forsøgte på alle måder at komme i lag med Schwarzenegger.

Gitte tog alene med Arnold på skiferie i hans hjemland Østrig, og hun har senere i et amerikansk radioprogram indrømmet, at hun i en periode var sammen med The Terminator.

I det hele taget var der gang i ­Arnold, når han gæstede København. Fester på Bonaparte og et andet af byens hotteste steder, Annabelles over for Magasin, var en ligeså fast en bestanddel som den daglige træning, og skuespilleren Erik Holmey husker Arnold som en yderst social person.

- Vi var altid ude at spise, når han var i København. Han ville rigtig ­gerne møde danskerne, og vi lavede rigtig meget sjovt sammen, ­siger Erik Holmey, der lærte Arnold Schwarzenegger at kende i bodybuilder-miljøet og efterfølgende var med i begge Conan-film og 'Red Sonja'.

Men at Arnold Schwarnegger stadig har en svaghed for Danmark, har han en brugt en hver given lejlighed til at demonstrere ved sit nuværende besøg.

Hver gang han er blevet inter­viewet af danske medier, har han rost Danmark, og den nuværende californiske guvenør husker bestemt godt sine tidligere besøg i landet.

Men han havde aldrig troet, at han en dag skulle besøge Danmark som guvernør for at tale om klimaproblemer, havde han aldrig troet.

- De mange gange, jeg har været her, havde jeg godt nok aldrig regnet med, at jeg en dag ­skulle stå foran en masse mennesker i Danmark og tale om at løse klodens klimaproblemer, har han udtalt til flere medier.

Flere gange havde Arnold sin mor Aurelia med til Danmark, men også hans nuværende kone, Maria Shriver, har flere gange besøgt Danmark.

Om Schwarzenegger har tænkt sig at besøge flere af sine tidligere favoritsteder i København vides ikke. Men hans tidligere ven Erik Holmey håber, at hans tidligere ven får tid til at kigge forbi til en kop kaffe.

- Jeg har ringet til hans butler hjemme i USA og givet ham mine kontaktoplysninger. Jeg vil blive glad, hvis han har tid til at hilse på, men han er jo blevet en meget travl mand efter, at han blev guvenør, siger Erik Holmey.