67 millioner kroner.

Det er så mange penge, som Arnold Schwarzenegger forlanger i erstatning af et russisk firma, som har lavet en robot, der på bemærkelsesværdig vis både ligner og lyder som den 72-årige skuespiller.

Ifølge TMZ har firmaet Promobot ikke spurgt Hollywood-skuespilleren om lov til at bruge hans karaktertræk til robotten, og det er derfor, han nu er gået rettens vej.

Robotten, der hedder 'Android Robo-C', har samme frisure som Arnold Schwarzenegger samt samme markante kæbe.

Den kan ses i bunden af artiklen.

Det russiske robotfirma er da bestemt heller ikke afvisende over for, at robotten ligner den tidligere guvernør og Terminator-skuespiller.

Firmaet benytter i hvert fald robotten som reklame for, hvor gode de er til at lave robotter, der ligner specifikke personer.

I retsdokumenter, som TMZ har fået indsigt i, står der, at årsagen til søgsmålet er, at Arnold Schwarzenegger har strikse regler om, hvem der må benytte hans ansigt som reklame.

'Den slags reducerer hans (Arnold Schwarzeneggers, red.) hårdttjente og velfortjente ry som en kæmpe filmstjerne,' står der i dokumenterne.

Skuespillerens advokat har tidligere kontaktet firmaet for at få dem til at stoppe med at reklamere for deres robotter ved brug af Arnold Schwarzenegger-look-a-liken, og firmaet accepterede angiveligt anmodningen.

Efterfølgende valgte de dog med at fremvise robotten til et arrangement i New York i februar, hvorefter Arnold Schwarzenegger sagsøgte dem for 10 millioner dollars - cirka 67 millioner danske kroner.

Skuespilleren forlanger desuden al overskud, firmaet har tjent på look-a-like robbotten, samt erstatning for advokatudgifter i forbindelse med sagen.

Andre læser også