Espen Eiborg var i chok, da han fik at vide, at den nære ven og samarbejdspartner Ari Behn havde taget sit eget liv.

»Ari var meget optaget af døden og af de mørkeste ting i livet. Men jeg troede ikke, at han var i stand til at gøre det.«

Sådan siger Espen Eiborg til norske Dagbladet og uddyber:

»For mig at se var det ikke sådan, han var. Men når mørket æder én op, er det noget andet, som får overtaget... Når man lader det vokse og vokse, så overtager det én,« siger han.

Eiborg lærte Ari Behn at kende i starten af 90'erne. De har samarbejdet om en række kunstneriske udstillinger, og de har haft mange lange og dybe snakke.

Ifølge vennen fik Ari Behn aldrig udnyttet sit potentiale. Det var ifølge Espen Eiborg, Ari Behns ægteskab med Märtha Louise, der var skyld i det.

Fokus var ikke på kunstneren Ari Behn, men på prinsessegemalen. Derfor fik han ikke indfriet sine egne høje forventninger.

Forfatter, kunstner og tidligere prinsessegemal Ari Behn blev 47 år gammel. Han tog sit eget liv juledag. Det oplyste familien til norske medier.

Han var gift med Märtha Louise fra 2002 til 2016. De fik sammen døtrene Maud Angelica (født i 2003), Leah Isadora (født i 2005) og Emma Tallulah (født i 2008).

Ari Behn bliver bisat fra Oslo Domkirke 3. januar.

Går du med svære tanker? Så hjælper det at tale med nogen. Herhjemme findes der flere gratis rådgivningsmuligheder. Eksempelvis foreningen SIND.

Ring 70 23 27 50 og få hjælp. Åbningstiden er klokken 11-22 mandag til fredag og klokken 17-22 om søndagen.