Flere og flere væmmelig beskeder bliver sendt til Anna Thygesen.

Det sker som en effekt af, at kommunikationseksperten har taget del i debatten om sexisme. Nærmere bestemt har hun taget bladet fra munden, hvad angår det problem, som tidligere herskede på TV 2.

I et opslag på Facebook har Thygesen beskrevet, hvad det er for nogle beskeder, hun får. Og det er ikke for sarte sjæle.

'For tiden bruger jeg noget krudt på at debattere den sexistiske kultur på TV 2. Det gør jeg, fordi jeg har en holdning til emnet, fordi jeg selv har oplevet den, da jeg var ansat, og ikke mindst fordi jeg kender nogle af kvinderne bag, og fordi jeg har modtaget utallige vidnesbyrd fra kvinder og mænd, der har oplevet kulturen og været en del af den,' indleder debattøren sit opslag.

Anna Thygesen (Arkivfoto).
Anna Thygesen (Arkivfoto). Foto: Emil Hougaard
Vis mere

Derefter beskriver kommunikationseksperten, hvordan andre, hun kender, ikke kan overskue at stå frem. Folk, der også har oplevet grænseoverskridende adfærd, men som ikke orker udskamning og trusler.

'Jeg er 56 år gammel, er min egen chef, har gode kunder i min biks og har derfor ikke så meget på spil som alle dem i min indbakke. Jeg insisterer på at blive ved med at tale disse kvinders sag.'

Over for B.T. forklarer hun, at det ikke er sit eget ve og vel, hun kæmper for.

»Jeg er mere bekymret for den demokratiske samtale, og det er derfor, jeg har lavet opslaget. Min oplevelse er, at man prøver at lukke munden på mig, men det kommer ikke til at ske.«

Anna Thygesen slår fast, at det er voldsomme beskeder, hun modtager. Fremmede, som dømmer hende på hendes privatliv. Og det er ikke kun mænd. Med beskeder i en lidt mindre skarp tone skriver kvinder også for at få Thygesen til at tie stille.

Noget, der gør debattøren ærgerlig.

Hun har valgt at dele to af de rigtig slemme beskeder i det førnævnte opslag. Dem modtog hun, efter hun kritiserede et debatindlæg fra en tidligere chef på TV 2.

'Hvordan var det nu, at baggrunden var for, at du blev Kurt Thorsens elskerinde? For det havde naturligvis ikke noget at gøre med, at du ville knalde dig til en erhvervskarriere, vel?'

Sådan lyder den ene af de to meget grove og personlige beskeder. Og umiddelbart lød det fra Thygesen, at det ikke påvirker hende. Men så kommer hun med en indrømmelse.

»Jeg siger, det ikke rører mig, men det gør det jo alligevel. Det er den måde, de går efter mig. De går efter, sådan som jeg har levet mit liv, og så gør de det, som om de har ret til det,« siger Anna Thygesen.

Et stille håb for fremtiden er, at hendes opslag kan få nogle mennesker til at tænke over, hvordan de går ind i en debat. For en debat om, hvordan sexisme findes og påvirker os, skal vi have, slår hun fast.

Anna Thygesen fortæller, at hun er blevet spurgt om, hvorfor hun har delt mændenes beskeder med navn og billede.

»Det er jo noget, de har kommenteret åbenlyst,« siger hun med henvisning til, at det ikke er hende, der har delt navn og billede.

Anna Thygesen slår i hvert fald fast, at hun ikke er bange for at tage kampen.

'I kan true mig, svine mig og latterliggøre mig. Jeg er iskold. Jeg blokerer gerne, men vil hellere debattere på et ordentligt niveau og frem for alt: Jeg stopper ikke,' lyder det således i debattørens opslag.