Den nyeste krimi fra Jussi Adler-Olsen får danske anmeldere til at boble over af begejstring.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsen har igen sendt sin sære krimihelt Carl Mørck ned i de dårligt oplyste kælderlokaler under politigården, hvor den lille Afdeling Q graver i henlagte politisager. Det er blevet til romanen ’Journal 64’ - og anmelderne er mildest talt begejstrede. 

- Det kan siges helt kort: Dette er den bedste danske krimi, der er udgivet siden ’Flaskepost fra P’ af Jussi Adler-Olsen udkom i 2009, skriver Ekstra Bladets anmelder og kvitterer med maksimumkarakteren seks stjerner. 

Omdrejningspunktet i den nyeste roman er et kvindehjem på Sprogø, hvor myndighederne fra 1923 til 1961 holdt såkaldt ’utilpassede kvinder’ isolerede. En sag der trækker tråde frem til nutiden og et racehygiejnisk parti, der forsøger at komme i Folketinget.

Og handlingen er elementært spændende, mener også B.T.’s anmelder Birgitte Grue. Hun frydes over, at romanen ”springer i tid og sted og hvirvler os ind i sit snedige plot.”  

- Det er – som altid – en sprælsk fornøjelse at læse Jusi Adler-Olsen. Han har atter skrevet en tju-bang politiroman med spøjse hovedpersoner og en handling, der kradser, skriver hun og deler fem stjerner ud.

Jyllands-Postens anmelder Lars Ole Sauerberg mener, at Jussi Adler-Olsen har fået fat i en rigtig god figurkombination i den nu fire bind lange serie om Afdeling Q på Politigården i København.

- Jussi Adler-Olsen skriver velgørende anderledes dansk krimi. Tak for det, skriver han og giver den succesfulde forfatter yderligere fem stjerner at smykke sig med.

I Børsen giver Jonas Hindsholm Bentzen bogen fire stjerner. Han mener, at Jussi Adler-Olsen overgår sig selv i spænding, men at skurkene er lidt for karikerede.
 
Jussi Adler-Olsen fik tidligere på året Læsernes Bogpris 2010, Harald Mogensen-prisen for Årets bedste spændingsroman og den nordiske pris Glasnøglen.