Han har mange jern i ilden, den gode Joker, men jobbet som vært i Kanal 5s nye ’Farezonen’ ligner et af de bedre.

Det er en god ide at sende den selvudnævnte stodder fra havnen ud til verdens farligste byer, hvor vold, mord og bandekrig er barsk virkelighed. Og Jokeren opsøger farerne med lige dele nysgerrighed og respekt.

Første stop er mexicanske Ciudad Juarez, en grænseby på størrelse med København, hvor narkokarteller hvert år dræber mere end 2.000 mennesker.

Varme lig

Jokeren kører med ambulancefolk til gerningssteder, hvor ligene endnu er varme. Han møder lejemordere, ofre og bandemedlemmer, der lader sig imponere af hans mange tuscher på armene, og han mærker lugten af død på tætteste hold.

Det er noget andet end at være dommer i ’Talent’, men al den død er også, som Jokeren siger det, svært at forholde sig til, når det ikke er vores gader eller vores lig. Og det er lige det.

Hvor råt og ubønhørligt livet end er for beboerne i Ciudad Juarez, så er det torsdagsunderholdning for os andre.

Den danske andedam

Det forsøger ’Farezonen’ heldigvis ikke at skjule. Det er det vilde og det heftige i det dødsensfarlige gadeliv, der trækker. Mordene og de oversavede maskinpistoler, mere end den sociale elendighed. Men det skildres uden at udnytte situationen, og Jokeren balancerer det fint med sine egne refleksioner.

Det er på ingen måde dybdeborende journalistik, men det er god og tankevækkende underholdning, der med sit valg af rejsefører sætter tingene i perspektiv og viser, hvor glade vi kan være for at leve i en andedam, hvor de fleste gangsta’s kun gør sig i rapmusik.

Farezonen, Kanal 5, torsdag kl. 20, fire ud af seks stjerner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.