Lyt til artiklen

Højesteret har i dag givet tv-værtinden Andrea Elisabeth Rudolph medhold i sagen om Se og Hør, der bragte billeder af hendes bare bryster på forsiden.

Sagen begyndte for fire år siden, da Se og Hør bragte et billede af tv-værten Andrea Elisabeth Rudolph, mens hun lå topløs på en offentlig strand med sin daværende kæreste. Det ville hun ikke finde sig i og hun krævede erstaning for ufrivilligt at have fået udstillet sin mave og bryster. I mellemtiden voksede sagsanlægget med endnu en sag, da Se og Hør under overskriften ’I seng med Andrea’ på forsiden bragte billeder af hendes lejlighed fra en ejendomsmægler, der havde lejligheden til salg. Sagen har taget næsten fire år, men i dag torsdag blev det endelig besluttet: Andrea Elisabeth Rudolph skal have 75.000 kroner i godtgørelse af Se og Hør. Derudover skal bladet betale sagens omkostninger på i alt 155.260 kroner. - Jeg hæfter mig ved, at vi frifindes ved straf - at vi ikke har gjort noget ulovligt. Det er jeg meget tilfreds med, siger Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen til bt.dk.

Han afviser, at dommen ændrer noget ved Se og Hørs måde at føre journalistik på:

- Det får ingen konsekvenser for den måde, vi fører journalistik på. Vi foretager en konkret vurdering af hver enkel sag, om vi overtræder loven, og derfor er jeg glad for, at vi kun skal betale godtgørelse og omkostninger.

Højesteret frifandt samtidig bladets daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, der oprindeligt skulle betale 20 dagbøder af 1.000 kroner.  - Jeg er glad for, at jeg er blevet frifundet for straf, og jeg har stor respekt for Højesteret, mere har jeg ikke at sige til den sag, fortæller Henrik Qvortrup til B.T.Vi følger sagen...