Lyt til artiklen

Hun er ikke bange for at dø. Ikke af kræft i hvert fald. Men Andrea Elisabeth Rudolph har alligevel taget konsekvensen af sin kræftdiagnose og har valgt at trække sig som daglig leder af skønhedsbrandet Rudolph Care.

Den nye fritid skal bruges på andre ting. På at drikke sunde smoothies hver morgen, gå til akupunktør, tage vitaminer og øve sig i at sove middagslur, selvom der er tusind praktiske ting, der giver hende mere energi.

Og på at kysse og kramme sine fem egne og sammenbragte børn og forsikre dem om, at hun nok skal blive en gammel kone.

Det fortæller den 44-årige forretningskvinde til Eurowoman.

Andrea Elisabeth Rudolph, skaber af Rudolph Care samt radio- og tv-vært.
Andrea Elisabeth Rudolph, skaber af Rudolph Care samt radio- og tv-vært. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Andrea Elisabeth Rudolph har selvfølgelig også grædt. Brudt fuldstændig sammen, da hun skulle fortælle familien om diagnosen. Kastet op af kemoen, hadet sin tarvelige kræftramte krop og frygtet døden. Men da hun, et par uger efter hun havde fundet to store knuder i venstre armhule, fik at vide, at kræften ikke havde spredt sig, turde hun tro på, at hun nok skal klare sig.

Nu prøver hun at rose sin krop for at forsøge at bekæmpe sygdommen i stedet for at skælde den ud for at have tilladt sig at blive syg, når hun nu har passet sådan på den med økologi, yoga og badeture i havet.

Og hun synes faktisk, hun føler sig stærk og ser ret godt ud uden det hår, som hendes tre børn på 15, fem og fire samt kæresten Claus Møller Jacobsens to på 14 og ni hjalp med at klippe af en søndag eftermiddag i soveværelset.

Snart skal brystet også fjernes, fortæller Andrea Elisabeth Rudolph til Eurowoman.

Andrea Elisabeth Rudolph med sin kæreste, Claus Møller Jakobsen, i 2014.
Andrea Elisabeth Rudolph med sin kæreste, Claus Møller Jakobsen, i 2014. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

»Jeg har allerede foreslået lægerne, om vi ikke bare skal fjerne begge bryster ved samme lejlighed. Jeg ville da være ked af det, hvis jeg fik kræft i det andet bryst også, og hvis jeg skal have lavet nye bryster med implantater, kommer de måske i højere grad til at ligne hinanden. Jeg har det helt fint med, at de skal fjerne brystet. Det tager vi stilling til, når vi kommer dertil. I starten sagde jeg til lægerne: 'Skal vi ikke bare fjerne armen? Bare tag den væk. Jeg skal bare leve!' Hellere lidt for meget end lidt for lidt. Jeg ville sagtens kunne klare mig med en arm. Men sådan fungerer det desværre ikke,« siger hun til magasinet.

Andrea Elisabeth Rudolph fortalte offentligheden om sin kræftdiagnose i februar. Det var blot en måned, efter hun havde følt lidt irritation ved sin armhule og en aften fandt knuden, der var på størrelse med en vindrue. Herefter lod hun fingrene vandre og fandt endnu en aflang knude.

Dagen efter ringede hun til Rigshospitalet og fik hurtigt lavet både mammografi, scanning og biopsi, inden hun kort efter blev PET- og CET-scannet for – heldigvis – at udelukke, at kræften havde spredt sig.

Efter et par ugers chok og frygte besluttede Andrea Elisabeth Rudolph sig for, at hun ikke bare skal overleve. Hun skal leve. Og hun tog tidligt en beslutning om at indvie sine følgere på Instagram i processen.

For hun nægter at føle skyld og skam over at være syg, fortalte hun i 'Aftenshowet' i april.

»Man skal overhovedet ikke være alene i det her. Jeg er så sindssygt privilegeret. Jeg har en vidunderlig familie. De bedste venner i hele verden. Og så har jeg alle mine følgere, som er mine venner på Facebook og Instagram, og som virkelig har væltet mig med … Nu bliver jeg helt rørt,« sagde hun i programmet og fortsatte efter en dyb indånding.

»Jeg er marineret i kærlighed. Det har været så rørende. Det er så vildt at opleve den kærlighed, der strømmer mod en. Det hjælper også mig. Det er ikke bare mig, der deler ud. Det gør alle mine følgere også. Jeg får også meget.«

Foruden at have skabt skønhedsbrandet Rudolph Care er Andrea Elisabeth Rudolph tidligere tv- og radiovært på blandt andet 'Vild med dans' og 'Morgenhyrderne'.