Nogle ville måske finde det generende, at man som kendt ikke både kan udøve sin kunst og slippe for opmærksomheden. Men sådan har den 41-årige komiker Anders Matthesen det ikke. Tværtimod. Han elsker at være midtpunkt, fortæller han i et interview med Alt for Damerne.

Når man som Anders Matthesen har haft sine gyldne fingre nede i store dele af underholdningens værktøjskasse, er der snart ikke den målgruppe, der ikke har stiftet bekendtskab med det 41-årige multitalent.

Mest kendt er han nok for at være standup-komikeren ’Anden’, der til september er aktuel med sit syvende oneman-show.

Men derudover har han også lagt det aparte soundtrack til ungdomsgenerationen med ’Hvad Snakker Du Om?’ og 'Terkel i knibe', fik fat i det ældre segment med rollen som rejsekongen Simon Spies i teaterstykket ’Simon’ og kan desuden skrive både rapper, sanger, instruktør og manuskriptforfatter på CV’et.

Det giver naturligvis en vis opmærksomhed ude i offentligheden.

Og det 41-årige multitalent lapper det i sig.

I et interview med Alt for Damerne fortæller han, hvordan han synes, det er noget krukkeri, når kollegaerne påstår, at de ikke laver standup for at få opmærksomhed.

»Man elsker hvert sekund af det, og hvis man er ude at rejse, så savner man det. Sådan er det. Jeg gør stadigvæk. Det vil jeg gerne stå ved. På udenlandsrejser lægger jeg pludselig mærke til, at det er anderledes. Der er ingen, der overhovedet gider kigge efter mig bare én gang,« siger han til magasinet.

Hjemme i Danmark er det dog helt anderldes. Og her nyder han, at mødet med andre mennesker bliver anderledes, når folk føler, at de kender én.

»Jeg elsker bare den kontakt og det der med at kunne gå ind i en købmandsforretning med et eller andet forspring i at møde mennesker. At folk bare smiler med det samme. Det kan jo godt være, det er en falsk virkelighed, men jeg synes, jeg tager den magi med mig ud… det er som at have flere venner. Det der lille smil, der fortæller, at alt det, jeg har lavet, ikke er ligegyldigt,« siger Anders Matthesen til Alt for Damerne.