»Shit mand, der er panik deroppe.«

Sådan lyder det fra den 54-årige DR-stjerne Anders Agger i mandagens afsnit af 'Anne og Anders i Mellemøsten'.

Her kan man se, hvordan den kendte dokumentarist reagerer efter at have oplevet den mørke side af Israel på egen krop.

Midt i havnebyen Haifa står han med sin fotograf og snakker om, hvor langt væk de er fra konflikterne på Vestbredden, da en bilbombe eksploderer få hundrede meter fra ham.

»Det er temmelig ubehageligt, det her,« siger den chokerede Anders Agger i programmet og fortsætter:

»Den er sprunget 300 meter fra, hvor vi lige er kørt.«

DR-værten er på trods af chokket forholdsvis hurtigt tilbage i sin rolle som journalist og får stoppet en ung mand, der var blevet adskilt fra sin kone og barn i tumulten.

Konen nåede dog at stikke af med barnet og løbe i sikkerhed, fortæller hun grædende, da hun få øjeblikke senere kommer hen til Anders Agger.

I programmet fortæller Anders Agger, at politiet efterfølgende fortalte dem, at fem blev skadet i bilbomben, mens to mistede livet.

Myndighederne har siden efterforsket sig frem til, at bilbomben ikke var en terror-aktion, men angiveligt et opgør mellem rivaliserende kriminelle grupper.

Anders Agger har efter sin hjemkomst fortalt til SE og HØR, at netop frygten om, at det kunne være terror, rystede ham:

»Det eneste, vi tænkte, var, at her skal vi ikke være længere. Vi vil gerne ud, hvis der er en bombe mere.«

Han fortæller endvidere til ugebladet, at det første, han gjorde efterfølgende, var at ringe til sin søn og fortælle, at han var okay.

Anders Agger og hans 50-årige rejsemakker Anne Hjernø besøger i DR-programmet lande som Jordan, Libanon, Oman og altså Israel for at vise seerne andre sider af Mellemøsten end de ofte omtalte væbnede konflikter.

Selvom bilbomben ikke var en del af det palæstinensiske og jødiske opgør, så var det hård kost for Anders Agger,

»Israel er Israel, og her fik vi lige et glimt af den problematiske side,« siger han i programmet, da han møder sin rejsemakker, Anne, efter den chokerende oplevelse.