Anders Matthesen som Dirch Passer! Jamen, altså. At han tør! Han gør et forsøg – og det lykkes, netop fordi han slet ikke forsøger at spille rollen som Dirch Passer. Matthesen er sin egen. Og det er godt.

For der er noget ved manden, noget umiddelbart og ægte, der minder om os Dirch. Da Matthesen allerførst i forestillingen 'Kjeld & Dirch' stikker et forsigtigt, lille klovnehoved ind gennem fortæppet og kigger på os med store, runde glugger er vi med – 'Yes, send in the clowns!' her har vi ham i det kostume, Dirch Passer døde i – lilla klovnekostume.

Den lille mand med den store krave ved bare ikke, at han er død. Han leger med spotlyset, han afsøger overrasket de steder, hvor applausen ligger. Nåh, var det sådan? Denne åbning svæver af poesi…men poesien fordufter, desværre.

For forestillingen 'Kjeld & Dirch' udvikler sig til en bombastisk omgang promille- grimasser. Dirch Passer-Kjeld Petersen storhedstiden var samarbejdet Kellerdirk Bros (1955 1962). Kemien var så fantastisk at den slog gnister, idéerne fløj mellem dem.

Men mellem Anders Matthesen og Jonathan Spang er kemien nærmest krigerisk. Og trods stykkets undertitel, 'en kærlighedshistorie', er det sprut og desperation, vi oplever de to komikere bundet samme af.

Kjeld Petersen og Dirch Passer blev kaldt ”to af dansk showbiz’ bedste hjerner” – men det fatter man ikke ud fra denne forestilling, der mangler struktur og situationer, der udvikler sig. Den vil åh - så gerne være morsom, men er det kun i glimt.

'Kjeld & Dirch' er en forestilling, der stritter i mange retninger og opleves som at zappe mellem vidt forskellige udsendelser. Helt 'Op å då' kommer den ikke. Original bliver den – og vi bliver både glade i genkendelse og overraskede over fornyelsen – når vi får genoplivet 'Tømmerflåden', 'Skolekammeraterne', 'Babs og Nutte' og 'Urban Olsen'.

Det, Matthesen og Spang her leverer, DET er sjovt: for det er ikke ordrette kopier, men spøjse opdateringer. I det hele taget: det er, når de er mest sig selv – og mest klovner - at de er sjove: i hatte sketchen og tryllenummeret, der går galt.

Her klovner de på sikker grund: deres egen stand- up’ske hurtighed og timing!

'Kjeld&Dirch – en kærlighedshistorie'. Manuskript: Vivian Nielsen. Instruktør: Heinrich Christensen. Nørrebros Teater. Til 30.4. Billedtekst : Matthesen og Spang – skide fulde og på rulleskøjter. (foto Miklos Szabo )