Lyt til artiklen

Henrik Bruhn fra Comedy Kuren er gået tilbage til at lave lyssky forretninger på nettet.

Stand-up-komikeren Anders 'Anden' Matthesen er ikke begejstret for Henrik Bruhns nye fuphjemmesider og den tiltale for svindel, som nu hænger over hovedet på ham.

- Det er ærgerligt. Og det er latterligt, hvis det er noget, folk bliver kede af, siger Anders Matthesen.

Anders Matthesen havde en hovedrolle i at få Henrik Bruhn på ret kurs i programmet Comedy Kuren.

Anders Matthesen var ide-mand til projektet og tilrettelagde store dele af programmet, som blev sendt i løbet af 2008.

I programmet tabte Henrik Bruhn 100 af sine 192 kilo og lovede samtidig, at nu var det slut med lyssky internetforretninger. Henrik Bruhns bedrifter på internettet har skaffet ham adskillige sager på halsen. Han har også en fængselsstraf for bedrageri i 1999.

Afsløret i B.T.

B.T. afslørede i søndags, at de nye sager kan udløse endnu en fængselsstraf til Henrik Bruhn.

B.T. har også afsløret, at Henrik Bruhn nu igen står bag nye projekter på nettet af tvivlsom karakter. Herunder www.tjenpengeonlinesomindkomst.dk og www.russiskekvinder.dk.

Lover guld og grønne skove

På det første site lover Henrik Bruhn sine kunder en solid pengegevinst, hvis man følger hans råd på nettet. Man skal dog betale store summer til ham først.

Det andet site viser videre til et stort russisk site, hvor man kan chatte med letlevende russiske model-piger mod solid betaling.

- Jeg kan jo kun se det som et signal om, at han hellere vil hooke folk op med russiske kvinder, end han vil satse på stand-up-karrieren. Det synes jeg er ærgerligt, siger Anders Matthesen.

- Jeg ved godt, at han har haft mange mærkelige forretninger på nettet. Jeg har sagt til ham flere gange, at det er spild af tid, siger Anders Matthesen.

Føler sig ikke snydt

Anders Matthesen føler sig dog ikke personligt snydt af Henrik Bruhn.

- Jeg kan jo ikke sidde og være ærgerlig, hver gang Henrik Bruhn kører over for rødt, siger han.

- Men mere end noget andet så er det ærgerligt, fordi jeg mener, at Henrik Bruhn har et talent for at stå på scenen og få folk til at grine. Og så synes jeg, det er synd, det går til spilde med det her, siger han.