Foto: Privatfoto

Jes Holtsø ( f. 1956), alias Børge fra Olsen Banden, har netop udgivet en blues-plade, som har fået topanmeldelser. Han fortæller her om sin ungdom, hvor han var skæv af hash, mens han indspillede Olsenbanden, og at en lav løn fik ham til at sige farvel til Olsen Banden og Nordisk Film

Jeg var et krudtuglebarn, der voksede op i en dysfunktionel familie på Østerbro. Der var ting, der ikke fungerede, og jeg fik tit tæsk, men mine forældre gjorde det så godt, de kunne. Min mor var sygeplejerske og røg 20-40 cigaretter om dagen, også mens hun var gravid med mig. Min far arbejdede på skofabrikken Køhler. Jeg har mig selv mistænkt for at have haft ADHD - for jeg havde kviksølv i rumpen og kunne ikke koncentrere mig.

I dag har jeg selv tvillinger, som har en ADHD-diagnose, så jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvad jeg udsatte min far og mor for. Men jeg var en pionér i Danmark med hensyn til behandling af ADHD, for jeg begyndte med amfetamin, da jeg var 11. Det virker nemlig beroligende, ligesom Ritalin, som nogle ADHD-børn får i dag. Her holder mine forældre mig i benene til ære for fotografen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.