Lyt til artiklen

Efter seks ugers i retten og intet mindre end tre dages votering stod det 1. juni klart, at Amber Heard blev den helt store taber i den omdiskuterede retssag mellem hende og eksmanden Johnny Depp.

'Jeg er knust over, at bjerget af beviser ikke var nok til at modstå min eksmands uforholdsmæssige magt og indflydelse,' skrev skuespillerinden på sine sociale medier kort tid efter, dommen var afsagt.

Siden har hun ikke udtalt sig offentligt om sagen. Indtil nu. Amber Heard har nemlig valgt at give et eksklusivt interview til NBC-programmet 'Today'.

I interviewet, som vil blive delt op i to dele og sendt både tirsdag og onsdag, forklarer hun 'Today'-værten Savannah Guthrie, at hun ikke »bebrejder juryen«.

Amber Heard og Johnny Depp blev gift i 2015, men gik fra hinanden allerede året efter.
Amber Heard og Johnny Depp blev gift i 2015, men gik fra hinanden allerede året efter. Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

»Jeg forstår det faktisk. Han er en elsket karakter, og folk føler, de kender ham. Han er en fantastisk skuespiller,« lyder det fra Amber Heard i et smugkig på interviewet.

Noget, hun dog ikke forstår, er, hvordan sagen er blevet fremlagt på de sociale medier.

»Selv en, der er sikker på, at jeg fortjener alt det had og vitriol – selvom du tror, ​​at jeg lyver, kunne du stadig ikke se mig i øjnene og fortælle mig, at du synes, at der på sociale medier har været en retfærdig fremstilling,« siger Amber Heard og fortsætter:

»Du kan ikke fortælle mig, at du synes, det har været rimeligt.«

Under retssagen italesatte Amber Heard da også, at hun var udsat for utallige dødstrusler dagligt.

Amber Heard.
Amber Heard. Foto: MICHAEL REYNOLDS / POOL
Vis mere

»Jeg bliver chikaneret, truet, ydmyget … hver eneste dag. Folk vil slå mig ihjel, og de fortæller mig det. Hver dag,« forklarede hun fra vidneskranken.

Amber Heard blev dømt til at betale sin eksmand hele 15 millioner dollar: 10 millioner i erstatning, samt en såkaldt straf på 5 millioner.

I Virginia, hvor retssagen fandt sted, er der dog et loft på disse straffe, og hun slipper derfor med 350.000 dollar. Hun ender derfor med at skulle betale Johnny Depp 10,350 millioner dollar svarende til 72,3 millioner kroner.

Selv blev Amber Heard tilkendt 2 millioner dollar i erstatning, hvilket svarer til mere end 14 millioner danske kroner.