Lyt til artiklen

»Det forholder jeg mig stille og roligt til.«

Sådan sagde Mikkel Skelskov, Amalie Szigethys kæreste, onsdag aften om dommen på to år og seks måneders fængsel, han modtog i august.

Sammen med 16 andre var Mikkel Skelskov tiltalt for at fremstille flere end 5.000 falske fakturaer for omkring 530 millioner kroner og for at have snydt statskassen for 295 millioner kroner.

Han har anket dommen, og han kunne derfor, sammen med Amalie Szigethy, møde op på den røde løber til Wallmanns Dinnerparty i Cirkusbygningen.

Han ved ikke, hvornår sagen skal for retten igen, men han forventer, at der kan gå lang tid.

»Den skal i landsretten, og de er rimelig presset i øjeblikket, så vi må se. Det tog lang i byretten (mere end tre år, red.), så mon ikke landsretten tager endnu længere tid.«

Selvom en potentiel fængselsstraf kan lure ude i fremtiden, tager Mikkel Skelskov det ganske roligt.

»Jeg har mange ting hængende over hovedet,« sagde han, uden dog at ville uddybe, hvad det betød.

Han synes, at byretten var rimelig rundhåndet, da det kom til strafudmålingerne i svindelsagen, og han har anket, da han ikke mener, at den nuværende dom er en passende straf.

»Jeg fastholder, at jeg skal have en passende straf, og det er bøde eller en betinget dom.«

Ud over fængselsstraf må Mikkel Skelskov ikke drive valutavirksomhed og udveksle valuta. Han må heller ikke besidde elektroniske penge.

Han skal derudover betale omkring 350.000 kroner plus moms til en revisor, ligesom han har fået beslaglagt 24.000 kroner.