Realitystjernen Amalie begyndte at gå med makeup og bar mave i fjerde klasse – og så tror hun i øvrigt på at Gud hjælper hende, hvis tingene går dårligt.

Amalie er aktuel i “Et ton cash” på TV3, hvor realitydeltagere kæmper om et ton gode danske 20’ere ialt to mio. kr. De skal transporteres fra Skagen til København. Amalie Josephine Kejser Szigethy (født 1991 i Kokkedal) er en dansk realitystjerne, der blev kendt da hun i 2010 deltog i reality-programmet Paradise Hotel. Har været med i Fangerne på Fortet, Til middag hos, og hun har gennem 3 sæsoner også haft sit eget reality-show, Amalies Verden. Amalie har desuden udgivet albummet I Mine Sko inklusiv singlerne Du og Jeg og I Mine Sko.

Nyfødt

Her var jeg helt lille og sammen med mor og far. Min far Thomas Szhigety stammer fra Ungarn og gik på Øregård Gymnasium i Hellerup og han arrangerede fester og koncerter fx Rockshow i Danmark. Da han var 19 år mødte han min mor, som var 17. Han startede bladet Chili, som stadig findes, og det betød at der var penge nok. Min mor Lotte Kejser har arbejdet for Politikens hus i 35 år og har skrevet boligartikler. De blev skilt, mens jeg var helt lille. Min far Thomas har opdraget mig ved at sige "Følg dit hjerte, gør hvad du drømmer om", for den vej har han altid selv gået, selvom han var én, der fik høje karakterer i sine studier på Øregaard. Min mor mente nu, at jeg burde tage en uddannelse.

Væk med pigehåret

Da jeg var på ferie med min far i Frankrig syntes han jeg skulle have klippet mit lange hår af. Min mor græd i lufthavnen da jeg kom hjem, fordi alt mit pigehår var væk. Jeg synes nu, at jeg alligevel er en meget køn lille pige med store øjne, selvom håret er kort. Hvis jeg havde været grim, var det jo forfærdeligt! I øvrigt har jeg Nutella i ansigtet, det kan jeg stadig godt li'.

Dansede og sang i matematiktimen

I skoletiden var det som om jeg var anderledes, jeg “udskilte” mig meget. I matematiktimen kunne jeg fx. finde på at synge eller danse, og det fik min mor at vide til forældremøderne. Hun valgte at tage mig ud af første klasse - ikke fordi jeg ellers var blevet smidt ud - men jeg havde det heller ikke godt med de andre børn, de ville ikke lege med mig. Når jeg blev smidt udenfor døren, og blev bedt om at blive udenfor i fem minutter, åbnede jeg døren igen efter et minut og spurgte: Må jeg komme ind nu?

Gik med makeup i fjerde klasse

I fjerde klasse begyndte jeg at gå med makeup, selvom jeg fik at vide af lærerne at jeg ikke måtte. Desuden begyndte jeg at få bryster og gik med udfordrende tøj, lavtaljede bukser og bar mave, det kunne jeg godt li'. Selvom det var forbudt, jeg gjorde det alligevel. Men lærerene gjorde, hvad de kunne for at stoppe det. Når jeg kom i skole, lå der en stor t-shirt klar på bordet til mig, som jeg skulle tage på.

Jeg begyndte også at kigge på fyre i en ung alder, allerede i tredje eller fjerde klasse, og det var helt klart de store drenge fra sjette eller syvende klasse. Det var nu ikke fordi jeg blev kærester med dem, det var bare sådan, at de piftede efter mig på gangene eller sagde: "Hende der Amalie Szigethy hun er fan'me lækker." Allerede dengang var mange af pigerne jaloux og misundelige på mig, det husker jeg tydeligt, og det har hængt efter mig hele mit liv. Jeg havde ikke nogle kærester før jeg blev 18 og fandt sammen med Peter, men jeg har selvfølgelig haft noget kørende med andre fyre, men var altså aldrig officielt kærester med nogen.

Lignede en fransk model

Da jeg var i Frankrig med familien kom der nogle franskmænd over og sagde, at jeg lignede en fransk model, og at de gerne ville tage billeder af mig, men min mor gav dem ikke lov fordi jeg kun var 15. Senere, da jeg var 16 år, sendte min mor billeder ind til Trice Thomsen Elite Models og jeg kom derind til samtale med det samme. Der fik jeg at vide. at jeg var to cm for lav - jeg er 172 cm, vejede seks-syv kilo for meget, og at jeg stadig havde babyface. Senere stillede jeg op i Aquador Natural beauty hvor jeg blev udvalgt blandt 10.000 og blev nummer fire.

Den vildeste teenager nogensinde

Fra min konfirmation. Jeg går ikke på den måde op i Gud, men jeg tror der er en mening med, hvad der sker, og jeg tror på, at når jeg har det hårdt og får det bedre, så er det ham, der hjulpet mig. Min konfirmationsfest blev holdt oppe i vores hus i Rungsted, det var en kæmpe fest, hvor jeg fik lov til at drikke mig fuld og dagen efter tog jeg til fest. Dengang var jeg vild, min mor kunne slet ikke styre mig, det må have været et mareridt for hende, at jeg ikke kom hjem om natten. Jeg har været den vildeste teenager nogensinde. og det gør, at jeg i dag er meget moden, fordi jeg har prøvet alt. Til min konfirmation fik jeg tøj, smykker, makeup og penge, ikke noget overdrevet - kun 18.000 kr.

De fire bedste år

Jeg følte ikke jeg passede ind nogen steder, skolen interesserede mig ikke, jeg kunne ikke rigtigt ta' det seriøst. Jeg levede i drømmeverden, som jeg stadig gør. Første klasse tog jeg på Hørsholm skole, anden klasse på Vallerød Skole og tredje klasse startede jeg i Rudolf Steiner, der var plads til alle, der kan man være, som man er, og der var jeg gik jeg i fire år og det har været de bedste fire år i mit liv. Der var ikke mobning, man kunne være underlig og der var mange skæve eksistenser. Der spillede jeg på instrument - bratsch, violin og blokfløjte, og der var folkedans på skemaet. Det var et hippieagtigt økologisk sted og der fik jeg også dannet mig et ry, for jeg kom altid i designertøj, nedringede kjoler hvor de andre mere interesserede sig for, hvad de skulle spise af økologiske ting. Jeg var sådan: Fuck det, jeg er da ligeglad.