»Giv ikke op. Du behøver slet ikke være homoseksuel. Der er masser af gode mænd derude.«

Sådan skrev den forhenværende 'Hannah Montana', Disney-stjernen Miley Cyrus på det sociale netværk Instagram i weekenden. Og øjeblikkelig endte den 26-årige popsanger i en shitstorm uden lige.

»Miley Cyrus har netop sat kampen for LGBTQ-rettigheder adskillige år tilbage,« skrev Rosey Percy således på sin twitter-side.

Med sine udtalelser antyder Billy Ray Cyrus' datter tydeligvis, at homoseksualitet er et valg. Og twitter-indlægget medførte i løbet af 24 timer ikke færre end en halv million reaktioner på twitter og Instagram.

Cody Simpson tager en selfie sammen med Miley Cyrus.
Cody Simpson tager en selfie sammen med Miley Cyrus.
Vis mere

Efter bruddet med sin australske ægtemand, filmstjernen Liam Hemsworth, har Miley Cyrus igen gjort sig bemærket i sladderspalterne.

Først sprang Cyrus således ud som 'panseksuel' og 'kønsneutral'.

Siden indledte den forhenværende Disneystjerne et kortvarigt forhold med den kvindelige reality tv-stjerne Kaitlynn Carter.

I weekenden afslørede Miley Cyrus, der slog igennem som 'Hannah Montana' i Disneyserien af samme navn, så, at hun nu danner par med den mandlige Disney-stjerne Cody Simpson.

Miley Cyrus p Liam og hendes nu forhenværende ægtemand, Liam Hemsworth.
Miley Cyrus p Liam og hendes nu forhenværende ægtemand, Liam Hemsworth. Foto: ETIENNE LAURENT - EPA
Vis mere

Og via Instagram uddybede hun hurtigt sine betragtninger om seksualitet:

»Jeg har altid været overbevist om, at jeg er lesbisk, fordi alle mænd er onde. Men det er slet ikke sandt. Du skal bare finde en fyr, der har, men ikke ér en pik.«

I løbet af de seneste år har Miley Cyrus etableret sig som en slags talsperson og rollemodel for bøsser og lesbiske i USA.

Men uvidenheden, som Billy Rays 26-årige datter nu lægger for dagen, truer med at ødelægge denne ny-etablerede fortrolighed imellem Miley Cyrus og LGBTQ-samfundet.

Miley Cyrus fyrer den af i Las Vegas, Nevada.
Miley Cyrus fyrer den af i Las Vegas, Nevada. Foto: STEVE MARCUS - Reuters
Vis mere