Man har et standpunkt, til der kommer en ramme øl på bordet.

I et alkohol-begejstret land som Danmark, er det ikke uden risiko at foreslå at forbyde det.

I en partilederdebat den 14. maj blev der diskuteret studenterkørsel i en coronatid, og her lød forslaget fra Alternativets leder Josephine Fock:

'Jeg vil rigtig gerne kunne give studenterne den oplevelse. Men det kræver, at de siger nej til at indtage alkohol, så de på hele turen kan formå at bevare afstands- og hygiejne kravene.

Den udmelding måtte straks modereres.

På Twitter skrev Alternativets ungdomsafdeling:

'Alkohol skal ikke forbydes på studenterkørslen. Ungdommen har været ansvarlige under hele coronakrisen, og det vil de kommende studenter selvfølgelig også være under studenterkørslen!.'

Det fik Josephine Fock til tasterne og svarede:

'Jeg har tillid til de unge! Og jeg håber meget, I kan komme på studenterkørsel. Også med alkohol. Så det var kun et forslag, hvis I ikke fik lov fra sundhedsmyndighederne.'

På det tidspunkt vidste man endnu ikke, om årets studenter overhovedet fik lov til at komme ud og køre studenterkørsel.

Det blev der lavet om på 14 dage senere, da statsminister Mette Frederiksen den 3. juni kunne meddele, at studenterkørsel var tilladt - inklusiv alkohol-indtagelse.

Og så er det, at Josephine Fock overrasker.

3.H på Ordrup gymnasium nord for København har fået lavet en studentervogn med teksten 'Fuck Jose Fock! Promillen går amok', hvilket altså har fået Josephine Fock til at tage på en ny charmeoffensiv.

Alternativets politiske leder dukkede nemlig fredag pludselig op midt i 3. H's studenterkørsel med - naturligvis økologiske - øl under armen.

Alternativet skriver på deres Instagram-side:

'Glæden var stor blandt alle, da Josephine Fock kom forbi med øko-øl til studenterne fra Ordrup gymnasium, som var de første der lavede et banner med Josephine. Tillykke med huen.'

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Josephine Fock.