Danmarks Radios tilbageværende radiokanaler skal ifølge den nye public service-aftale spille mindst 48 procent dansk musik i æteren. Det forstår P4-vært Alex Nyborg Madsen ikke.

»Vi har i forvejen et krav om 35 procent dansk musik på P4 nu. Det er egentlig en meget passende andel, for det handler om at finde en balance,« siger den garvede radiopersonlighed.

Han mener, at det forhøjede krav virker som symbolpolitik fra regeringen og Dansk Folkepartis side, der har vedtaget den nye public service-kontrakt.

»Det giver ikke nogen mening i forhold til at afspejle den verden, vi lever i. Dansk musik har det godt, og vi spiller meget, men uanset hvordan vi vender og drejer det, er halvdelen af al den interessante musik ikke dansk.«

Men der er stadig en del uvished om Alex Nyborg Madsen og hans kollegaers fremtid.

»Det er en periode, hvor sådan nogle som mig kan ryste i bukserne og frygte, at man bliver prikket. Men jeg har ærlig talt ikke nogen idé om, hvad der skal ske.«

Vi er selvfølgelig alle lidt bekymrede for, hvordan verden ser ud. Men den bliver ikke bedre af, at vi gemmer hovederne i jorden.«

Helt generelt ærgrer han sig over spareplanen, der nu er en realitet.

»Jeg synes, det er mærkeligt, og helt personligt gør det mig ked af det i forhold til den verden, vi lever i. Der er så meget støj på linjen, så meget 'fake news' og uigennemskuelighed gennem de sociale medier,« siger han og slutter:

»Det er sundt med en uafhængig stemme i mediebilledet, men den virker ikke så uafhængig nu. DR virker som en institution, der bliver holdt i en meget stram snor.«

Her kan du se en række reaktioner på den nye public service-kontrakt, der blandt andet betyder, at omkring 400 medarbejdere hos Danmarks Radio skal fyres, flere kanaler er nedlagt, og Sporten bliver kraftigt beskåret.

Sportsjournalist Henrik Fallesen sender varme tanker til sine kollegaer.

Radiovært Anders Stegger holder sin kritik råt for usødet.

Studievært Ask Rostrup har også et kritisk syn på, at Danmarks Radio ikke længere må lave dybdegående og lange artikler.

DR2 Dagen-vært Sophie Bremer er kommet med oplysninger om sin egen situation på sine sociale medie-konti.

P6 Beat-vært Anders Bøtter er uforstående over for situationen.