Alenemor Angelina Jolie finder fodfæstet sammen med sine seks børn. Nu fortæller hun om livet uden eksmanden Brad Pitt og samarbejdet med sin adoptivsøn.

Engang bar hun ægtemandens blod i en amulet omkring halsen. Hun kyssede sin bror med åben mund på scenen til Oscarfesten. Og selv om hun i dag er faldet til ro med sine seks børn og stort hus i Los Angeles, så ved Angelina Jolie også godt, at hun aldrig bliver helt normal.

»Og det er sådan, vi kan lide det - også børnene. De ved godt, at vores familie ikke er som de fleste andre.«

Sådan siger Angelina Jolie i et helt nyt interview med bladet People Magazine.

I anledning af premieren på sin nye Netflix-film ’First They Killed My Father’, der handler om livet i Cambodja under Khmer Rouge-regimet fra 1975 til 1979, har Angelina Jolie åbnet døren til sit og børnenes nye hjem, som ifølge bladet Vanity Fair har 10 badeværelser, seks soveværelser og har kostet Oscar-vinderen små 25 millioner dollar - godt 170 millioner kroner.

Og i en alder af 42 år er penge ikke noget, Angelina Jolie bekymrer sig om.

Fællesformue på tre milliarder

Da hun og Brad Pitt sidste år - 19. september - indgav deres skilsmisseansøgning, blev fællesformuen således opgjort til det, der svarer til godt tre milliarder danske kroner.

Om Brad Pitt siger Jolie diplomatisk:

»Vi holder af hinanden, og vi holder af vores familie. Og lige nu arbejder vi os frem imod de samme mål.«

Brad Pitt bor nu alene - ikke langt fra Jolie og børnene. Og begge forældre har god kontakt til både de tre adopterede børn, Maddox, Pax og Sahara på hhv 16, 13 og 12 år, samt de biologiske børn, datteren Shiloh på 11 og tvillingerne Knox og Vivienne på ni år.

»Mit vigtigste mål lige nu er at sørge for, at vores børn er lykkelige. Og det sidste, jeg ønsker, er, at de bekymrer sig om mig,« siger Angelina Jolie til People Magazine.

Samtidig indrømmer hun, at hun selv brugte alt for mange år på at bekymre sig for sin egen mor, Marcheline Bertrand, der døde af brystkræft, 56 år gammel.

Moderens form for brystkræft er arvelig. Og derfor har Jolie selv fået fjernet både bryster og æggestokke. Og netop for at skåne børnene og ikke gøre dem bekymrede, lægger Jolie i det nye interview stor vægt på ikke at tale om kræftsygdom og død.

Samarbejder med søn

I stedet fortæller Jolie længe og gerne om samarbejdet med sin ældste søn, Maddox.

Jolie adopterede Maddox fra Cambodja i 2002, mens hun stadig var gift med skuespilleren Billy Bob Thornton.

»Jeg har også læst bogen. Og jeg er klar til at gå i gang,« har 16-årige Maddox angiveligt sagt til sin berømte mor om menneskerettigheds-aktivisten Loung Ungs selvbiografi ’First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers’, der beskriver det mareridt, som Cambodja oplevede i årene 1975 til 1979.

Maddox, der siden adoptionen har besøgt Cambodja adskillige gange, var med til at vælge skuespillere, han var med til at finde locations (optagelsessteder, red.), og endelig var han med til at lave bogen om til et filmmanuskript.

»Under filmarbejdet lærte jeg ham (Maddox, red.) endnu bedre at kende,« siger Angelina Jolie til People Magazine.

Fly-timer og sprogstudier

Udover filmarbejdet er Maddox også ved at tage sit fly-certifikat, datteren Shiloh, der stadig bedst kan lide at klæde sig som en dreng, lærer angiveligt både fransk, tysk og khmer (det officielle sprog i Cambodja, red.), Zahara på 12 år studerer sit fødeland, Etiopien, og alle børnene opfører ifølge deres mor sig som ’helt almindelige børn’.

Og selvom alle nu er samlet under ét tag i Los Angeles, så ved Angelina Jolie godt, at fremtiden sikkert heller ikke bliver helt normal.

Således vil moderens filmarbejde uvilkårligt bringe familien til klodens fjerneste egne. Selv de biologiske børn er født uden for landets grænser (Shiloh i Namibia og tvillingerne i Frankrig). Og Jolie spår selv om sin egen fremtid.

»Om ti år ser jeg mig selv som globetrotter. Jeg forestiller mig, at vores børn vil slå sig ned i de fjerneste lande. Og hvis jeg vil se dem, så er det mig, der må rejse,« siger hun.