Vennerne taler: Derfor gik det galt mellem Caroline Wozniacki og Rory McIlroy

Fairmont Monte Carlo vokser ud af Monacos kystlinje. Som et luksuriøst krydstogtskib i sandfarvede sten troner hotellet i smørhullet mellem byens berømte kasino og Middelhavets glitrende bølger.

Fra restaurantens terrasse åbner udsigten sig ind over rigmandsbyen, hvor huse og villaer ligger spredt i de grønne bakker. For knap halvanden uge siden sad Caroline Wozniacki og Rory McIlroy her. Sandsynligvis nød de synet, hinanden og en af chefkok Nobu Matsuhisas elegante sushi-retter.

Tre dage senere krakelerede billedet. I en pressemeddelelse meddelte golfspilleren, at han havde afsluttet forholdet til den danske tennisstjerne.

- Det at sende bryllupsinvitationer i denne weekend fik mig til at indse, at jeg ikke var klar til alt det, et bryllup indebærer, lød den korte besked.

Imens bryllupsinvitationerne var på vej til dem på listen af inviterede - heriblandt danske Mads Laudrup, der er en af Wozniackis nære venner - greb Rory McIlroy telefonen og afsluttede kynisk forholdet til sin forlovede. Dagen efter han havde fortalt hende, hvor meget han elskede hende og blandt andet spist middag på den eksklusive fiskerestaurant.

Troede, det var en joke

En samtale, der blot varede tre minutter, og som Caroline Wozniacki først troede var en joke, bekræfter The Times-journalisten Neil Harman, der ifølge eb.dk angiveligt kender hændelsesforløbet direkte fra Piotr Wozniacki.

Da samtalen var slut, rettede Rory McIlroy sit fokus mod den næste, store golfturnering, som han i øvrigt vandt. Typisk Rory, fortæller vennerne: Iskold på golfbanen, men konfliktsky og stille udenfor.

Se billederne: Er hun Rorys nye kæreste?

I weekenden løftede to medlemmer af Rory McIlroys inderkreds i den irske presse lidt af sløret for, hvad der kunne være gået galt for det celebre par.

- Typisk havde de mulighed for at være sammen i tre dage. De to af dem ville være rigtig skønne, men den tredje dag ville være knap så skøn, fortalte en til Sunday Independent.

Det skyldtes de to sportsstjerners vidt forskellige temperamenter, uddybede en anden til avisen.

- Han (Rory McIlroy, red.) indlader sig ikke på skænderier. Så der ville typisk være en dag ud af tre, hvor Caroline ville være vred over et eller andet, mens han ville lade som om, alt var i den skønneste orden, lød det ifølge avisen.

Gløden var væk

Knap en uge efter bruddet - tirsdag i denne uge- var det Caroline Wozniackis tur til at fokusere på sin sport, da hun trådte ind på tennisanlægget Roland Garros’ bane to. Overfor hende spillede belgiske Yanina Wickmayer, der slog den bedre rangerede dansker ud af French Open allerede i første runde.

Det i sig selv var ikke usædvanligt i international toptennis. Det var mere måden, det skete på. Caroline Wozniackis sædvanlige glød virkede slukket. De få knyttede næver virkede tamme. Blikket var dødt, lød det fra dem, der så på.

Ifølge BTs oplysninger er det måske ikke så underligt. Da golfspilleren tog telefonen og slog op, afbrød han ikke blot sportsverdenens kærestepar nummer et. Sandsynligvis slukkede han også den fremtidsdrøm, der for Caroline Wozniacki rykkede nærmere i takt med bryllupsdatoen: Få børn, stille tennisketsjeren i skabet og nyde den økonomiske frihed efter en indbringende karriere. Et scenarie, Caroline Wozniacki åbent beskrev i begyndelsen af maj, få dage før bruddet, og som gik verden rundt.

- Jeg vil gerne være en forholdsvis ung mor, og jeg ser det ikke som værende langt ude i fremtiden, sagde hun til Nettos gratismagasin Lime.

- Det, vi hører, er, at presset blev for stort.

Virkeligheden gik op for ham, da bryllupsinvitationerne var sendt ud, uddyber Caitlin McBride, journalist på Irish Independent.

Ifølge avisen var det medvirkende til, at den 25-årige golfmillionær til sidst tog den ubekvemme beslutning om at aflyse brylluppet i stedet for at tage den tøvende tur ned ad kirkens midtergang.

Familien det vigtigste

Caroline Wozniackis danske bekendte holder alle kortene tæt til kroppen i denne tid.

Som en af Caroline Wozniackis gode venner skulle Mads Laudrup have været med til brylluppet.

- Det bliver i hvert fald ikke til noget. Men Caroline må selv fortælle, hvordan hun har det. Det har jeg ikke lyst til, lyder det fra Michael Laudrups ældste søn, der spiller fodbold i Helsingør.

Efter tirsdagens nederlag til Wickmayer ved French Open satte Caroline Wozniacki få ord på, hvad hun går igennem. Bruddet kom som et chok, sagde hun, og hun forsøger at fordøje det i selskab med blandt andet faderen Piotr, der samtidig fungerer som træner.

- Han betyder alt for mig. Når vi nu taler om støtte, tænker jeg, at familien er det vigtigste holdepunkt i ens liv. Her har man sin faste base. Det er mennesker, man holder af, og som man ved ikke vil vende en ryggen, sagde den snart 24-årige tennisspiller, der ud over kærestesorger døjer med et skadet knæ.

Wozniacki spiller næste gang ved turneringen i Eastbourne, der begynder 16. juni som optakt til den prestigiøse Wimbledon-turnering.

Forfatteren til bogen om Caroline Wozniacki, ‘Én bold ad gangen’, er nysgerrig for at se, hvordan det påvirker tenniskarrieren, at fremtidsdrømmen om ægteskab og børn tilsyneladende er knust.

Vreden ud i ketsjeren?

- Det seneste år eller halvandet har været de mindst spændende at følge hende, for der var ingen udvikling, hendes tennis var blevet kedeligere.

Det store spørgsmål er, om der kommer en reaktion og frustration og vrede ud i ketsjeren, siger Anders Haarh Rasmussen, der kommenterer tennis på Eurosport.

Måske den eksklusive udsigt i de riges by - Monaco - blev for trist for hende. I hvert fald rejste Caroline Wozniacki op til weekenden til Miami med et par veninder for at slikke sine sår, oplyste hendes amerikanske agent John Tobias.