Lyt til artiklen

Alec Baldwin og familien til filmfotograf Halyna Hutchins har indgået en forlig.

Hutchins døde, da Baldwin affyrede en pistol på New Mexico-filmsættet 'Rust' den 21. oktober. En pistol man troede var ufarlig, men endte med at koste hende livet.

»Vi har indgået et forlig, med forbehold for rettens godkendelse, for vores uretmæssige dødssag mod producenterne af 'Rust', inklusive Alec Baldwin og Rust Movie Productions, LLC. Som en del af det forlig vil vores sag blive afvist,« sagde Matthew Hutchins i en erklæring ifølge Fox News.

»Optagelserne af 'Rust', som jeg nu skal producere, vil genoptages med alle de oprindelige hovedspillere om bord i januar 2023. Jeg har ingen interesse i at deltage i beskyldninger eller tilskrivelse af skyld (til producenterne eller Mr. Baldwin). Vi tror alle, at Halynas død var en frygtelig ulykke. Jeg er taknemmelig for, at producenterne og underholdningssamfundet er gået sammen for at hylde Halynas sidste værk.«

I oktober 2021 skød og dræbte Alec Baldwin filmfotografen Halyna Hutchins med det, han troede, var en uladt rekvisitpistol under optagelserne til sin siden nedlagte westernfilm 'Rust'.

Han ramte ligeledes instruktøren Joel Souza, der overlevede.

Men Baldwins advokater var hurtige til at advokere, at deres klient ikke skulle sigtes for det tragiske uheld, der dræbte Halyna Hutchins. Filmens instruktør, Joel Souza, blev såret ved begivenheden.

»Det er tredje gang, at New Mexicos myndigheder har fundet, at Alex Baldwin ikke var klar over, at sikkerheden ikke var i orden på settet. Han fik fortalt af personen, der var ansvarlig for sikkerheden på settet, at pistolen var 'kold'. Han troede altså, at pistolen var sikker,« sagde advokaten Luke Nikaes i en udtalelse.

New Mexicos medicinske kontor forklarede, at drabet var et uheld. For der var ingen tydelige beviser på at forårsage død, og der var ingen overbevisende beviser for, at nogen vidste, at pistolen var ladt.