Akon City.

Det er nok ikke en by, du kender i forvejen, men det kommer du måske til i fremtiden.

For der er tale om en helt ny by beliggende i det afrikanske land Senegal. Idémanden til den nye by er den amerikanske sanger Akon.

Den 46-årige sanger med senegalesiske rødder har nemlig underskrevet en aftale, der gør det muligt at starte på tilblivelsen af Akon City. Det offentliggjorde han mandag på sin officielle Twitter-profil.

'Jeg har lige færdiggjort aftalen om Akon City i Senegal. Jeg ser frem til at tage imod jer i fremtiden,' skrev Akon i et opslag på det sociale medie.

Ifølge det amerikanske medie CNN betyder aftalen, at Akon nu kan få ført sine planer om en by, som han offentliggjorde første gang tilbage i 2018, ud i verden.

Dengang fortalte sangeren, at byen skulle bygges på et mere end otte kvadratkilometer stort område, som præsidenten i Senegal, Macky Sall, skulle have foræret til ham.

Planerne om en ny by skulle også involvere en ny valuta kaldet AKoin.

46-årige Akon har nu fået papirer på sin egen by i Senegal.
46-årige Akon har nu fået papirer på sin egen by i Senegal. Foto: STRDEL
Vis mere

Akon har tidligere fortalt, at byen ville komme til at ligge fem minutters kørsel fra sin egen lufthavn, skriver mediet.

46-årige Akon, med det borgerlige navn Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam, har i de senere år mest været kendt som entreprenør.

Blandt andet er han en af skaberne bag projektet Akon Lighting Africa, som har til formål at anvende solenergi til at skaffe strøm til flere af de afrikanske lande.

Inden Akon blev entreprenør og nu også byplanlægger, var han primært kendt som sanger. Blandt hans hits finder man numre som 'Lonely', 'Smack That' og 'Right Now (Na Na Na)'.