Stort set ingen mad. Stripperlignende dans. Kjoler så korte, at man kunne kigge op i deres skræv. Og 'shaming' for at have menstruation.

Det var bare nogle af de frygtelige oplevelser, som den tidligere Miss Danmark-deltager Cecilie Dissing oplevede, da hun i 2017 deltog i en international skønhedskonkurrence i Italien.

Det fortæller hun til DR.

Den nu 21-årige kvinde har valgt at stå frem, efter at P1 har dokumenteret problematiske forhold for pigerne, der har deltaget ved Miss Danmark, da organisationen blandt andet pålægger dem tavshedspligt om kritiske forhold.

Cecilie Dissing har intet at sætte på sin deltagelse ved selve Miss Danmark.

Men den tur, som Miss Danmarks direktør, Lisa Lents, efterfølgende tilbød den unge kvinde – nemlig ’Miss Europe Continental’ i Italien – blev alt andet end en god oplevelse.

Ifølge Cecilie Dissing var de, der stod for arrangementet, ubehagelige over for de deltagende unge piger, der hverken kunne få mad nok eller lov til at gå på toilettet, når de ønskede det, under de meget lange forberedelsesdage, der nogle gange sluttede midt om natten.

Og bedre blev det ikke, da de så, hvad de skulle lave ved showet.

Flere deltagere fra Miss Danmark har stået frem og fortalt om problematiske forhold og kontrakter. Arkivfoto fra Miss Danmark.
Flere deltagere fra Miss Danmark har stået frem og fortalt om problematiske forhold og kontrakter. Arkivfoto fra Miss Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Her blev deltagerne blandt andet bedt om at opføre et show i badedragter, hvor nogle af dem skulle 'smække hinanden på røven'.

Ifølge Cecilie Dissing virkede det nærmest som introen til et stripshow, og hun fandt det meget grænseoverskridende.

Desuden mener hun, at det strider imod de værdier, som Miss Danmark har, hvor der netop lægges vægt på, at deltagerne ikke må have optrådt nøgen eller pornografisk i noget medie.

»Nogle af kjolerne var utrolig korte, og vi skulle bare have hudfarvet undertøj indenunder. Folk sidder fem meter under os og kan se direkte op i skrævet på os,« siger Cecilie Dissing til DR.

Hun fortæller desuden, at de unge kvinder blev tvunget til at smide alt tøj foran mænd, der sad med deres mobiltelefoner, når de skulle klæde om.

Ifølge Cecilie Dissing var hele oplevelsen grotesk.

Til DR fortæller hun, hvordan personalet skubbede og daskede til pigerne, da de ikke kunne kommunikere godt nok på engelsk.

Og ydmygelserne toppede tilsyneladende, da pigerne under en samling blev bedt om at træde frem foran gruppen, hvis de havde menstruation.

'Miss Danmark'-direktør Lisa Lents afviser, at der er problemer med tavshedspligten i deltagernes kontrakter.
'Miss Danmark'-direktør Lisa Lents afviser, at der er problemer med tavshedspligten i deltagernes kontrakter. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Her fik de at vide, at de skulle 'fikse det eller bruge to tamponer', forklarer Cecilie Dissing.

Under konkurrencen sendte hun flere sms'er til Miss Danmarks direktør, Lisa Lents, for at gøre opmærksom på forholdene.

Cecilie Dissing skrev blandt andet, at hun ville lave en offentlig udtalelse om problemerne.

Det syntes Lisa Lents dog ikke var en god idé. Hun svarede hende i en sms, som DR viser, at hun ikke skal kontakte nogen, og at hun desuden skal godkende de ting, som Cecilie Dissing 'medvirker i og udtalelser omkring alt, hvad der involverer Miss Danmark'.

Til DR fortæller Cecilie Dissing, at hun føler sig truet til tavshed.

Juraekspert Sten Schaumburg-Müller kritiserer over for DR kravet om tavshedspligt, som deltagerne bliver mødt med. Han mener, det er ulovligt.

Lisa Lents har ikke ønsket at stille op til interview med DR, men hun afviser, at tavshedspligten skulle være ulovlig.