58-årige Klaus Riskær går efter unge kvinder, fordi han drømmer om at stifte ny familie. Han vil ikke sættes i bås med de aldrende skørtejægere fra det københavnske natteliv

Knap var finansmanden Klaus Riskær tilbage i offentligheden efter afsoningen af sin straf, før der var gang i biksen. Kærlighedsbiksen. I ugevis forsøgte pressen desperat at følge med i forholdet mellem Riskær og den 28-årige model Laura Petersen, som udspillede sig for åbent tæppe på Facebook. Var det on eller off? Og så sprang en ny bombe: Hun var gravid, han var skredet. Bum.

Se billederne: Koner, kærester og affærer - her er mødrene til Riskærs børn

Nu sidder Klaus Riskær i sin kæmpe lejlighed med udsigt over kanalerne i København. Han ryster lidt ærgerligt på hovedet og lægger ikke skjul på, at lige præcis den historie og den situation havde han gerne været foruden. At blive far for femte gang i en alder af 58.

- Jeg har været i et rigtigt møghumør det sidste par uger, siger han lige ud og fortsætter:

- Jeg føler ikke, at den her sag er løst ordentligt.

I virkeligheden har Klaus Riskær Pedersen intet imod at blive far i så høj en alder. Tværtimod. Det er måden at blive far på.

For selvom det ikke lige er til at se udefra, drømmer Klaus Riskær nemlig om at stifte ny familie.

- Skal jeg rende rundt som en aldrende Thorkild Thyrring-playboy i København? Nej tak. Jeg vil meget nødig lande i den sorte gryde sammen med Jan Fog, Axel Juhl-Jørgensen, Peter Asschenfeldt og Thorkild Thyrring. No way! Det kommer bare ikke til at ske, siger Klaus Riskær om sig selv i forhold til de fire aldrende herrer og deres, efter hans mening, lovlig livlige turneren på de evige jagtmarker i det københavnske natteliv.

Se billederne: Koner, kærester og affærer - her er mødrene til Riskærs børn

- At være run-around-free-styler er ikke fedt, siger han om singlelivet, som ikke er dét, Klaus Riskær vil.

Far, mor og børn

Godt nok løber han også efter de unge damer. Men for enden af hans jagtkikkert er der en ny familie. Og det er dén, de unge kvinder kan levere. En familie bestående af far og mor og børn.

- Jeg har ikke noget imod piger i 40erne og 50erne. De er både møglækre, superfrække, kloge og ukomplicerede, og jeg har flere veninder i den alder. Men det, jeg søger, er et kvalitetsresultat, ikke et sexresultat. Og kvaliteten ligger i at blive genetableret og stifte en ny familie. Jeg har mindst 30 gode år endnu, er i relativ god form og føler mig ret sund efter at have været i flere års detox, siger han med reference til sit fængselsophold.

Klaus Riskær: Derfor skal mænd have ret til en juridisk abort

Andre energier

- Det er ikke noget med, at jeg synes, at yngre piger er lækrere og deres sex bedre, tværtimod. Men de har andre energier og andet at komme med, som er vigtigt for mig, når jeg gerne vil stifte ny familie, siger Klaus Riskær, som altså ikke var klar til at stifte den med 28-årige Laura Petersen. Indsatsen var for stor for hurtigt, siger han. Og sådan var det også med mødrene til Riskærs to øvrige små drenge på henholdsvis seks og fem år.

- Jeg vil så gerne kunne få den fulde glæde af at se små børn vokse op på det her tidspunkt i mit liv, hvor jeg nok har mere øje for det, end jeg havde tidligere, hvor jeg har været så stresset af mine forretninger.

Se billederne: Koner, kærester og affærer - her er mødrene til Riskærs børn

- Mine prioriteringer er blevet forandret, jeg er blevet mere jordbunden. Jeg vil rigtig gerne finde en pige, som jeg kunne blive glad for, som jeg kunne lære at kende godt, flytte sammen med, blive gift med og få børn. Det liv vil jeg gerne have etableret. Men i den rækkefølge! understreger Riskær.

- Kan hun (Laura, red.) føle sig svigtet, fordi jeg ikke bare stiller op til hele pakken? Sikkert. Men jeg kan vel også vende den om og sige, at jeg føler mig vildt svigtet, fordi et kærlighedsliv og fedt forhold må ofres, fordi der bliver kastet for mange jetoner på bordet, fordi indsatsen er for stor for hurtigt!

Klaus Riskær: Derfor skal mænd have ret til en juridisk abort

Se billederne: Koner, kærester og affærer - her er mødrene til Riskærs børn