Lyt til artiklen

»Da jeg fik beskeden om, at jeg vil have svært ved at få børn, var det et chok. Pludselig var noget, der havde været en mulighed, måske ikke længere en mulighed. Det skulle jeg lige sluge.«

Sangerinden Lucy Love lider af endometriose.

»Man kan have det i mild grad, og man kan have det i svær grad. Jeg har det i meget svær grad,« forklarer hun i 'Syng min sang'.

Et Viaplay-program, hvor fire kunstnere på skift besøger hinanden og fortolker hinandens største hit. En god blanding af 'Til middag hos' og 'Toppen af poppen'.

Wafande, Søren Sko, Fallulah og Lucy Love besøger hinanden i 'Syng min sang' i denne uge. Programmet kan ses på Viaplay.
Wafande, Søren Sko, Fallulah og Lucy Love besøger hinanden i 'Syng min sang' i denne uge. Programmet kan ses på Viaplay.
Vis mere

I denne uges fjerde afsnit er Søren Sko, Fallulah og Wafande på besøg hos 'Daddy was a DJ'-sangerinden, og snakken falder på soulmates – og børn.

Og sidstnævnte er altså ikke som udgangspunkt en mulighed for Lucy Love. I hvert fald ikke på naturlig vis.

Mellem seks og ti procent af alle kvinder i den fødedygtige alder lider af endometriose. En tilstand, hvor væv, der minder om den type, der sidder i slimhinden i livmoderen, sidder uden for livmoderen.

Ingen ved endnu, hvorfor tilstanden opstår. Men sikkert er det, at den for nogle blandt andet medfører voldsomme smerter ved menstruation og udfordringer med naturlig graviditet.

Omtrent 30 til 40 procent af kvinderne med endometriose har problemer med at blive gravide. Lucy Love er en af dem, fortæller hun ærligt i programmet.

Hvis hun vil være mor, skal hun have hjælp. Vil hun være mor, skal hun igennem reagensglasbehandling.

»Nu er jeg jo 35, så det skal være snart, hvis det skal være. Så nu må vi se, om der kommer en lille mini-Love,« fortæller sangerinden, der siden optagelserne er fyldt 36 år.

»Jeg kunne bare godt tænke mig at fostre et lille væsen og dyrke det.«

Udover at være anerkendt sangerinde er Lucy Love også kendt for sin deltagelse i 'Vild med dans', hvor hun sammen med Michael Olesen dansede sig til en fjerdeplads.
Udover at være anerkendt sangerinde er Lucy Love også kendt for sin deltagelse i 'Vild med dans', hvor hun sammen med Michael Olesen dansede sig til en fjerdeplads. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I programmet giver særligt Søren Sko udtryk for, at Lucy Loves ærlighed om sin tilstand rører ham. Anderledes afklaret lader hovedpersonen til at være:

»Jeg har også skullet acceptere, at det godt kan være, at jeg ikke kan få børn. Og så vil jeg selvfølgelig gerne adoptere, hvis jeg kan det. Det ved jeg også er svært,« siger Lucy Love, før hun afslutter:

»Men jeg elsker også dyr. Så jeg tænker, at hvis jeg ikke kan få et barn, så har jeg nok 50 hunde.«

'Syng min sang' vises mandag til torsdag på TV3 klokken 20. Alle ugens afsnit ligger desuden tilgængelige på Viaplay.