Skuespilleren Ghita Nørby er svær at være i et forhold med - netop fordi hun er skuespiller. Det indrømmer dansk skuespils førstedame over for B.T.

Den danske diva var torsdag eftermiddag inviteret på Smukfest for at dele ud af anekdoter fra sit 83 år lange liv foran et veloplagt publikum.

Ghita Nørby blev interviewet og spiste chili med Chili Klaus - med det borgerlige navn Claus Pilgaard - under årets Smukfest.
Ghita Nørby blev interviewet og spiste chili med Chili Klaus - med det borgerlige navn Claus Pilgaard - under årets Smukfest.
Vis mere

Og her kom hun også ind på sit kærlighedsliv og den håndfuld mænd, der på skift er vandret ind og ud af hendes liv.

»Jeg beundrer mennesker, der har fundet hinanden og vandrer gennem hele livet med hinanden. Så kan jeg godt tænke: 'Det har jeg aldrig prøvet'. (...) Det synes jeg må være fuldstændig vidunderligt. Men det er ikke min skæbne. Jeg har aldrig truffet sådan et menneske, og det menneske har aldrig nogensinde truffet mig. Men man ved jo aldrig,« fortæller Ghita Nørby og slår ud med armene, mens publikum bryder ud i latter.

Ghita Nørby og Svenn Skipper blev skilt i 2011, men genoptog forholdet i 2013 - dog uden at bo sammen.
Ghita Nørby og Svenn Skipper blev skilt i 2011, men genoptog forholdet i 2013 - dog uden at bo sammen. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Vis mere

En af grundene kan være Ghita Nørbys job som skuespiller, funderer hun. For på scenen kan man sige 'Jeg elsker dig' til en medspiller. Men når man kommer hjem til sin elskede, siger man præcis de samme ord. Og det kan være svært at skelne imellem, mener hun.

Efter showet uddyber hun:

»Det er svært for den anden part at høre forskellen, men jeg ved det selvfølgelig godt (hvad forskellen er, red.). Det er derfor, det er så misforståeligt at være skuespiller,« fortæller hun til B.T.

Ghita Nørby med sin tidligere mand skuespilleren Jørgen Reenberg.
Ghita Nørby med sin tidligere mand skuespilleren Jørgen Reenberg.
Vis mere

Er det noget, du har oplevet på egen krop?

»Er du da sindssyg, mand. Det tør jeg da nok sige, jeg har. Jeg har ikke oplevet andet,« udbryder hun.

Ghita Nørby har været gift flere gange. Hendes første mand hed Mogens Garth-Grüner. Herefter fulgte entertaineren Dario Campeotto, skuespilleren Jørgen Reenberg og pianisten Svenn Skipper, som hun blev skilt fra i 2011, men som hun to år senere blev kærester med igen - uden at parret dog boede sammen.

Ghita Nørby og eksmanden Dario Campeotto.
Ghita Nørby og eksmanden Dario Campeotto. Foto: Willy Henriksen
Vis mere

Ghita Nørby nævner ikke navne, når hun taler om sine mænd. Men hun vil gerne fortælle, hvad der er svært ved at være netop 'Ghitas mænd'.

»Det er ikke svært for mig. Det er svært for de andre. Jeg får en invitation, og så står der: 'Goddag, vi vil gerne se Ghita Nørby plus ledsager'. Det er ikke sjovt at være 'ledsager'. Det er anonymt. Og det er den slags ting, som sådan nogle som mig godt kan komme til at lide under for livet. Men det er vilkårene. Vi har allesammen vores punkter, hvor vi må betale for at være til,« siger Ghita Nørby.