I ny bog afslører Anne Linnet sine mange erobringer gennem tiden. Blandt dem var skuespiller Ulla Henningsen, der blandt andet er kendt for sin rolle som Iben i Matador, men affæren hylede Linnets ægtemand Holger så meget ud af den, at han kylede deres dobbeltseng ud af vinduet.

Sangerindens nyudgivede erindringsbog 'Testamentet' er som et sjældent kig ind i sangerindens dagbøger i 80'erne. Selvom de kvinder og mænd, Linnet møder på sin vej gennem årtiet, sjældent navngives med fulde navne, så har hun ikke bortcensureret sin kendte erobringer.

linnet startbillede

Anne Linnet og Susse Wold i billeder


På en enlig side i bogen, dedikeret til den legendariske kvindebedårer Don Juan, koketterer Anne Linnet med, at hun har elsket med langt flere kvinder end hans et tusinde og tre - den amatør.

Optællingen inkluderer af kendte kvinder skuespillerinderne Ulla Henningsen og AnnMari Max Hansen og sangerinden Gitte Hænning. Og en uforløst forelskelse i skuespillerinden Susse Wold.

Men også et hav af ukendte kvinder som Dorte, danserinden fra København. Aru, servitricen hun møder, da hun er ude og spise med sin mor. Pia, en korpige fra teatret, der finder vej til hende seng. Marie, den svenske kæresten til en musikerven, som får lov at overnatte hos Linnet, hvilket hun ikke uden humor kalder at sætte ulven til at vogte får.

Nogle affærer står på, mens hun stadig danner par med sin første mand, Holger Laumann, som hun får børnene Evamaria og Marcus med.

Mens Holger er bortrejst, ender skuespiller Ulla Henningsen hjemme i dobbeltsengen hos Linnet i Århus. Men hjemme igen, lugter Holger røg, og han spørger, om det er 'hende den rædselsfulde sæk fra Århus Teater', hun har haft med hjemme.

- 'I vores seng?' Han koger af raseri, tager sengetøjet af dobbeltsengen og kaster det ud over gelænderet på balkonen, madrassen ryger samme vej, og jeg står og spekulerer på, hvornår han holder op. Han har fået uanede kræfter, for nu bakser han med selve sengen, som er stor og tung, han pruster af raseri som et vildt dyr, da det med en kraftanstrengelse lykkes ham at møve sengen ud gennem altandøren og med et sidste kæmpe løft op og kanten på gelænderet, så den efter et sidste skub lander under knagen og bragen som et kæmpe skrummel pindebrænde nede i haven, fortæller Anne Linnet op episoden.

linnet startbillede

Anne Linnet og Susse Wold i billeder

Hun nægter at samle op, og en dag er brændebunken forsvundet, og en ny seng har fundet plads i soveværelset.

Senere følger andre erobringer. Blandt andre skuespillerinden AnnMari Max Hansen, der - ligesom Susse Wold - er forbeholden over for hendes overvældende kærlighed. Som et ‘vejrende dyr i udkanten af skovbrynet’, beskriver Linnet hende i bogen.Men Linnet falder pladask for AnnMari Max Hansen. Under prøverne til musicalen 'Roserne bryder ud', hvor AnnMari meget belejligt som kvinden Rosetta skal strippe. Det gør hun også senere i Linnet interimistiske lejlighed, hvor Linnet i sine erindringer beskriver episoden således:

- Hun vidste ikke, noget kunne være så lækkert. Lækkert. Ordet flyver ud i rummet og svæver rundt. Lækkert. Ordet svæver efter os om morgenen hele vejen hen til teatret. Det er lunt, det er lyst, lækkert skinner, og det gør solen også, og den første, vi møder i kantinen, er Holger.

Ægtemanden Holger Laumann. Godt nok har Linnet og han aftalt, at de ikke er mand og kone for tiden, men derfor er det stadig ‘satans også', at hun står dér og rødmer foran ham.

En anden kvinde, der også står som et paralyseret dyr, da Annet Linnet begynder at gøre kur til hende, er Susse Wold. Køb BT onsdag og læs om Linnets store kærlighed til skuespillerinden.