Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tv-vært Abdel Aziz Mahmoud har gjort den grove tone på nettet til en af sine mærkesager, selvom han heldigvis generelt har været forskånet for deciderede dødstrusler.

Men en enkelt gang fik han så voldsom en trusselsbesked, at han anmeldte afsenderen – der endte med at komme 40 dage i fængsel for sin ugerning.

Det fortæller 'Go' aften LIVE'-værten i radioprogrammet 'Radio4 redder tonen på nettet'.

Truslen kom i den periode for to års tid siden, hvor Abdel Aziz Mahmoud købte domænet stram-kurs.dk og ledte trafikken videre til minoritetsorganisationen Mino Danmark.

Ved siden af værtstjanserne holder Abdel Aziz Mahmoud foredrag omkring digital dannelse og den hårde tone på nettet.
Ved siden af værtstjanserne holder Abdel Aziz Mahmoud foredrag omkring digital dannelse og den hårde tone på nettet. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Det stak fuldstændig af, men af alle de reaktioner, jeg fik, der var der en enkelt, der var virkelig grafisk og fortalte, hvad vedkommende havde tænkt sig at gøre med mig, mens min mor så på. Den var virkelig grafisk, og vedkommende skrev den fra sin private profil, det var ikke en falsk profil. Det var simpelthen så langt over min grænse, altså jeg var så bange for den, at jeg simpelthen gik til politiet for første gang nogensinde, fysisk ned på en politistation, og anmeldte den her,« forklarer Abdel Aziz Mahmoud i Radio4-programmet.

Han fortæller også, at det var rent tilfældigt, at han for nyligt kontaktede politiet ved mindet om den to år gamle sag og fandt ud af, at manden faktisk havde siddet i fængsel for sin trussel.

»Det viser sig, at han meldte sig selv, fordi han havde hørt, jeg havde anmeldt den, og han fik en dom på 40 dages ubetinget. Han har simpelthen været inde at sidde, uden jeg bliver ringet op – det er også en anden sag. Jeg ringer så til politiet og hører det her og siger: 'Hvorfor har I ikke sagt noget?', og det er så åbenbart en fejl,« forklarer Abdel Aziz Mahmoud.

Han har siden i forbindelse med et muligt tv-program snakket med manden, der skrev den voldsomme besked og beretter, at manden var et dårligt sted i sit liv og skammer sig over det i dag.

Andre læser også