Rachel fra TV2-programmet Årgang 0 havde taget turen fra Aabenraa for at heppe på Silas Holst

Sidste fredag var det Stephanie fra Årgang 0, der havde taget turen til den røde løber i TV2's dansestudier med sin højgravide mor, Christina Rohrberg. Denne gang var det Rachels familie, der havde taget turen til København.

- Vi hepper på Silas Holst. Egentlig var det Mads Vad, som var Rachels favorit, men han røg jo ud, fortæller Rachels mor, Theresia Treschow-Kühl.

For Aabenraa-familien var turen til København blot en sviptur taget i betragtning af alle de destinationer, de allerede kan sætte knappenåle i på verdenskortet på året første ti måneder.

For blot 14 dage siden vendte familien hjem fra en rejse til Brasilien, hvor Rachels far Lars Ellebye takket være Facebook havde fået kontakt til en gammel kammerat, som han sidst så for 31 år siden.

- Det var næsten skræmmende! Vi havde ikke set hinanden i 31 år, og så spørger jeg, hvilken bog han har i tasken: Den nye Ken Follett-bog. Det har jeg også. Han blev også gift med sin hustru for 17 år siden, og han blev sågar også gift den 1. juli, fortæller Lars Ellebye begejstret.

Også i år havde apoteker-familiens børn fået lov at rejse ud i verden uden mor og far - som Rachel, der sidste år var på lejrskole i USA med den fredsskabende organisation CISV.
.
- Jeg har været på Færøerne i to uger, alene! For at besøge en pige, som jeg mødte i USA sidste år, fortalte Rachel.

Storebror David supplerede med hans tur til USA, også som en del af organisationen CISV.

Derudover glædede hele familien, men især moderen Theresia over, at hun endelig var færdig med at læse til farmakonom.

- Nu skal jeg ikke tage nogen eksamener, før mit kørekort skal fornyes som 70-årig, grinede hun.

- Ej, det var skønt at blive færdig - og oveni købet få et arbejde, sagde hun med et glimt i øjet med henvisning til Løve Apoteket i Aabenraa, som familien ejer.

Derudover er de sidste måneder gået med konfirmationsforberedelse for Rachels vedkommende, hvortil hun skarpt kunne tilføje, at hun allerede han klaret syv ud af ti gange i kirke. Den slags tager faderen Lars Ellebye ikke den store del i, efter han for et par siden meldte sig ud af folkekirken i protest. Til trods for at hustruen Theresia ellers indtil for få år siden virkede som præst.

- Jeg blev faktisk for nylig spurgt, om jeg ikke ville tage en tjans i menighedsrådet hernede, men der måtte jeg altså skuffe dem, sagde Lars Ellebye.