Rachels far i TV2-dokumentarserien Årgang 0 har fået nok af folkekirken. Moderen Theresia kæmpede i årevis for at få et præstejob - nu melder hendes mand sig ud i protest.

Serien Årgang 0 har siden år 2000 fulgt de fire børn Rachel, Emma, Stephanie og Christian, der alle blev født omkring årtusindskiftet. Og lige siden dengang har Rachels mor, Theresia, kæmpet bravt for at finde et pastorat, hvor hun kunne udøve sin præstegerning.

I mangel på job har hun opgivet håbet og læser nu til farmakonon for at kunne hjælpe sin mand, Lars, i hans apotekerforretning. Men Rachels far er alt andet end tilfreds med, at hustruen blev tvunget til at skifte fag.

- Jeg har meldt mig ud af folkekirksen i protest. Theresia havde egentlig fået et job som præst, men der var alligevel ingen penge til stillingen, da det kom til stykket, siger Lars Ellebye til bt.dk

Opgøret med folkekirken står han dog alene om i familien - moderen Theresia er stadig medlem. Og familien var så sent som i søndags i kirke, for Lars har det stadig fint med vorherre, som han siger.

- Han må have sit lille ungdomsoprør for sig selv, griner Theresia.

I det forgangne år, som seerne kan følge i programmerne til januar, har apoteker-familien én gang for alle sagt farvel til Løgumkloster, hvor de før boede. Nu bor de i stor villa i Aabenraa i Sønderjylland - i 'liebhaveri', som Rachel siger med sin lille, skingre stemme.

- Vi var havnet på et lavpunkt i vores tilværelse, hvor der skulle ske noget nyt. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig faldt til i Løgumkloster. Nu begynder vi forfra, siger Thereisa.

4. januar er Årgang 0 tilbage på skærmen, hvor de fire familier i tre afsnit ser tilbage på året, der er gået.