De næste dage bliver de nominerede i BT Awards 2012 præsenteret. I dag handler det om ’Årets UPS!’

Vi kender det alle. At være foreviget på foto eller video i et alt andet end flatterende - ja måske ligefrem afslørende eller tåkrummende pinligt - øjeblik.

Måske undertrykker du et gab midt i sølvbryllupstalen og må til evig tid se dit ansigt forvredet til ukendelighed i familiens fotoalbum, måske afslørede dit tøj, lidt mere end du troede til julefrokosten, eller måske blev dit fald på ski på børnebakken et hit på YouTube.

Men hvor pinligt den slags end er, er det altså også nogle gange bare så morsomt, at vi på BT vælger at skrive om det.

Særligt når hovedpersonerne er kendte.

Vi kalder dem ’ups'er’, og det forløbne år har vi inden for den kategori skrevet om alt fra de klassiske historier om kendte med uorden i tøjet, til historier om kendte fanget af kameraet i et - for dem - uheldigt øjeblik.

Vi har her udvalgt fem af årets - synes vi - bedste ups'er. Og du kan være med til at bestemme, hvem der skal løbe med den noget tvivlsomme ære, at være årets ’bedste’:

Uheldig præsidentkandidat

Dette uheldige billede af den amerikanske præsidentkandidat Mitt Romney skabte forargelse hos Republikanerne.

En præsidentkandidat er nemlig en pæn mand, og en sådan respektabel mand skal man ikke gøre til grin, men alligevel gik billedet af Romney, der - måske - slipper en vind til stor skræk for en lille uskyldig pige, verden rundt. Billedbureauet AP blev voldsomt kritiseret og beskyldt for at ville påvirke valget. Også den prisvindende fotograf Steve Manuel kritiserede AP.

- Selv om det er morsomt, må AP have været klar over, hvad læserne vil tænke. AP ved, at læserne vil smågrine og forestille sig, hvad det er, den lille pige ser, sagde han til Fox News.

Til sidst måtte AP ændre i billedteksten til billedet.

Finsk nysgerrighed

En lidt mere end almindelig pinlig og tåkrummende video nåede de engelske og australske medier og gik derefter verden rundt.

Videoen blev filmet til en royal bankét i det danske kongehus i anledning af dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum. Og noget tydede på, at den kongelige festivitas ikke faldt i den finske præsidents mand, Pentti Arajarvis, smag.

På videoen - og på billedet her - blev den finske præsidents mand fanget i at kigge lidt for dybt i Marys kavalergang. Og det lykkedes ham ikke at skjule det særligt godt - for udover at blive foreviget på film, lader det også til, at den danske kronprinsesse opdagede det. Hun rettede i hvert fald ihærdigt på sit tøj.

Tårnby på Saltholm

I 2012 søsatte selskabet Apple en opdatering til iPhonens styresystem, iOS 6, og med det opdaterede styresystem gik man væk fra samarbejdet med Google Maps.

I stedet lancerede Apple sin egen kort-app, men Apple Maps fik den værst tænkelige debut, da det viste sig, at det struttede af fejl og langtfra virkede efter hensigten. Der gik med det samme sport i at finde Apples skæverter, og også Apples kort over Danmark viste sig at have høj underholdningsværdi.

Blandt andet havde Apple flyttet Christiania ud på Ærø - og det var blot én ting på en meget lang liste af fejl i de nye Apple-kort. På billedet her ses den noget uheldige placering af Tårnby på Saltholm - i stedet for på Amager. Ups!

En engelsk Marilyn

Kate Middleton kan efter brylluppet med prins William ikke bevæge sig mange millimeter i offentligheden uden at blive filmet eller fotograferet.

Og kameraerne rullede da også, da hun under en mellemlanding i Brisbane i Australien, på vej hjem til England, blev overrasket af et frisk vindpust.

Selvom hun kæmpede bravt med at holde styr på de flagrende gevandter, endte det med, at hun lavede en vaskeægte Marilyn.

Uheldet skete på vej hjem fra en ni dage lang rejse rundt til bla. Singapore, Malaysia og Borneo, hvor det royale par havde repræsenteret dronning Elizabeth i anledningen af hendes 60 år på tronen.

Dronningen af ups

Bryst-ups, bikini-ups og trusse-ups! Sangstjernen Katy Perry er dronningen af Ups’er, og her er et lille indblik i hendes 2012.

På billedet i midten ses Katy Perry efter premieren på hendes nye film ’Part of Me’ i Los Angeles - og i hendes kavalergang ses tydeligt en håndfuld papir, som hun havde fyldt bh’en ud med. På billedet til højre for det ses Perry på en balkon i Rio de Jainero, hvor hun giver fotograferne lidt mere at kigge på end tiltænkt, og på det sidste billede til venstre vil bikinien ikke helt som Katy Perry, da hun besøgte vandlandet Raging Waters i Californien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.