Gary Glitter, da han i 2006 blev dømt i en pædofil-sag i Vietnam. Nu er han igen indblandet i en sag om sex med mindreårige.
Gary Glitter, da han i 2006 blev dømt i en pædofil-sag i Vietnam. Nu er han igen indblandet i en sag om sex med mindreårige. Foto: HOANG DINH NAM
Den tidligere glamrock-stjerne Gary Glitter blev søndag morgen anholdt i sit hjem i London i forbindelse med en sexanklage.

Den skandaleomsuste kendis, der i 70erne gav den for fuld udblæsning som glitter-konge, inddrages nu i efterforskningen af anklagerne mod den afdøde tv-stjerne Jimmy Savile.

Det skriver flere engelske medier. Blandt andre Daily Mail.

Savile var en af de helt store tv-stjerner i 70erne og 80erne og blev i 1990 adlet som Sir, men efter sin død sidste år, er den 84-åriges eftermæle i den grad blevet degraderet. Den afdøde TV-veteran er nemlig mistænkt for at have udsat et stort antal mindreårige drenge og piger for seksuelle overgreb gemmen fire årtier.

 JIMMY SAVILLE
Der har været flere politiundersøgelser af Savile gennem årene, men ingen af dem har ført til noget, men nu sker der pludselig noget. Politiet har nemlig besluttet, at de vil undersøge alle anklagerne mod Savile. Og det vælter ind med eksempler på, at Savile skulle have forgrebet sig på mindreårige - både piger og drenge - blandt andet i garderoben hos BBC.

Det første eksempel er fra 1959, hvor Savile var 33 år. Politiet har fundet frem til mindst 30 ofre, der siger Savile har misbrugt dem i 70'erne og 80'erne.

Gary Glitter, som selv er berygtet for at være lidt for glad for for unge piger, er indbladet i sagen mod Savile, fordi han er anklaget for at have voldtaget en kun 13-årig pige i Saviles omklædningsrum efter et tv-show.

En talsmand fra Scotland Yard siger til avisen The Sun:

- Betjente, som arbejder på Operation Yewtree (undersøgelsen af Savile, red.) har i dag anholdt en man i 60'erne i forbindelse med efterforskningen.

- Manden, som er fra London, blev anholdt klokken cirka 7.15 for mistanke om seksuelle krænkelser, og han er taget med på politistationen.

- Hans sag hører ind under efterforskningen, som vi kalder 'Savile og de andre, siger talsmanden.

Belastet af fortiden

Det er langt fra første gang, at den nu 64-årige Glitter, eller Paul Francis Gadd, som han egentlig hedder, er indbladet i en sag om pædofili.

I 2005 blev han anholdt og dømt i Vietnam for at have seksuelt samkvem med på piger på 11 og 12 år. Men allerede i 1999 blev han idømt fire måneders fængsel hjemme i Storbritannien, fordi han blev taget med 4.000 pornografiske billeder af mindreårige børn.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.