Sigmund havde drukket sig halvsnaldret i rosé for at dæmpe nerverne. Han skulle nemlig til at gøre noget, han aldrig havde gjort før: Have sex.

For knap halvanden måned siden - lige efter hans 24 års fødselsdag - skulle det dog være.

»Jeg tænkte: Nu vil jeg have ‘popped the cherry’. Skal jeg være en ensom kattedame, eller skal jeg være en voksen mand, der lever sit liv fuldt ud?«

Og sådan gik det til, at Sigmund, som har deltaget i både X Factor og Divaer i Junglen, mistede sin mødom til en mand, han havde mødt på Grindr, en datingapp for homoseksuelle mænd.

Den episode vender vi tilbage til, for der ligger nemlig et utal af tanker bag den unge mands beslutning om endelig at sige farvel til den jomfruelige tilværelse.

Her i landet mister den gennemsnitlige dansker sin mødom som 16-årig, og derfor er Sigmund også flere gange blevet mødt med manglende forståelse.

»Det var der mange, der ikke troede på, at jeg stadig var jomfru. Mange var chokerede. Måske, fordi jeg var pæn og smuk, og fordi de ikke kendte nogen i min alder, der var jomfru,« fortæller Sigmund, der har valgt at dele sin historie med B.T. for at fortælle andre i hans situation, at de ikke er alene.

Det er vigtigt for ham at understrege, at det hverken er unaturligt eller unormalt at vente. Heller ikke selvom andre måske ikke kan forstå, hvorfor man gør det.

»Jeg har nogle gange følt et pres fra omverdenen. Det var især, hvis man var den eneste homo til en fest med mange heteroseksuelle mænd, og de så hørte, at man var jomfru. Der fik folk øllen galt i halsen,« griner han.

Sigmund tror, det handler om, at de færreste heteroseksuelle kan sætte sig ind i et være ‘den eneste af sin slags’ i et lille samfund som Herning, hvor han selv kommer fra.

Og netop det har også været medvirkende til, at Sigmund først nu har fundet den rette til tjansen.

»Der er ikke mange flotte homoseksuelle mænd i Herning, og jeg har en høj standard, så jeg ville ikke have sex med hvem som helst,« fortæller han.

Der skulle gå 24 år, før sangfuglen Sigmund følte sig klar til at have sex for første gang.
Der skulle gå 24 år, før sangfuglen Sigmund følte sig klar til at have sex for første gang. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det var dog ikke kun de ydre faktorer, der spillede ind. Indeni følte Sigmund nemlig også et kaos.

»Min baggrund, min familie, kristendommen. Jeg havde mange skamfulde tanker og utrolig lav selvtillid og selvværd,« fortæller han og uddyber:

»Jeg elskede ikke mig selv nok til at sige, at jeg fortjente at blive voksen og prøve det (sex, red.).«

Nu har han prøvet det, og heldigvis var oplevelsen god.

Manden, som fik fornøjelsen af at dele seng med X Factor- og realitystjernen, var nemlig den helt rette til opgaven.

»Det var en fantastisk oplevelse. Han var en god person, der tog hensyn og var blid. Jeg ville ikke have noget imod at mødes med ham igen.«

Siden har den 24-årige sangfugl da også været sammen med andre mænd. Oplevelsen har så at sige givet ham blod på tanden.

Derfor passer det ham også perfekt, at Copenhagen Pride i denne uge løber af stablen i København. Det er nemlig en alletiders mulighed for at kigge efter nye potentielle sengevenner, lyder det fra Sigmund.

»Jeg føler nu, at jeg er fri og på den anden side. Nu vil jeg udforske det endnu mere; finde ud af, hvad jeg kan lide, og have en fest.«

Sigmund regner dog ikke med, at festen skal vare for evigt. Et sted ude i fremtiden har han nemlig et håb om at møde den eneste ene.

»Min drøm er at finde en nice, moden, ældre, smuk og dejlig mand, der har styr på sit liv og får mig til at grine,« fortæller ham og afslutter:

»Og på et tidspunkt vil jeg lige som alle andre gerne slå mig ned, få et rækkehus, en hund og nogle børn.«