Albert Dyrlund har altid vidst, at han ville være kendt. I 1.g droppede han gymnasiet for at lave videoer på fuld tid, og i dag har han 2,4 millioner månedlige besøgende på sin YouTube-kanal og nu også hovedrollen i filmen 'Team Albert', der er baseret på hans eget liv. Men selvom fanbasen er enorm, kæmper den 19-årige youtuber stadig med anerkendelsen fra det voksne publikum.

»Jeg tror, jeg bliver stoppet 30-40 gange om dagen af folk. Nogle råber bare hej, og andre stopper mig for at få taget et billede,« forklarer Albert Dyrlund.

Lige så kendt den 19-årige youtuber er blandt det yngre publikum, lige så ukendt er han dog tilsyneladende blandt de voksne.

»Forældre kommer tit over med deres lille barn, som har genkendt mig og vil over og sige hej. Men forældrene kender mig overhovedet ikke, og det er faktisk mærkeligt, for nogle gange er børnene fire år, og så ved jeg jo godt, at de bare har set mig på iPaden,« siger Albert Dyrlund og tilføjer:

Ud over Albert Dyrlund medvirker Marcuz Jess Petersen og Laura Kjær i 'Team Albert' i rollerne som Alberts nære venner.
Ud over Albert Dyrlund medvirker Marcuz Jess Petersen og Laura Kjær i 'Team Albert' i rollerne som Alberts nære venner. Foto: PR foto
Vis mere

»Når forældre spørger, hvad jeg laver, har jeg nogen gange sagt, at jeg laver 'Paradise Hotel'. Så bliver de lidt chokeret, men det er bare for at drille, og så kan de hoppe hjem og holde øje med, hvad deres unger laver.«

Albert Dyrlund startede med at lave YouTube-videoer med sin ven Anton, da de stadig gik i folkeskole. De havde set flere amerikanske udgaver på nettet og tænkte, det kunne være sjovt at prøve. I starten fulgte få med. De første tre var en succes, husker Albert. Men efter en medvirken i 'X Factor' på DR gik det pludselig stærkt. Fra den ene uge til den anden steg følgerskaren fra 10.000 til 20.000, og derfra voksede det bare.

I dag har Albert Dyrlunds YouTube-profil 176.000 faste abonnenter, mens 213.000 følger den 19-årige på Instagram.

Derfor er det måske heller ikke så underligt, at filmproducer Regner Grasten, der blandt andet står bag 'Anja og Viktor'-filmene, tænkte, at der kunne være et marked for en film om den unge generations store stjerner, som de voksne ikke helt forstår.

»Jeg havde hørt om Regner før, men jeg havde ikke sat ansigt på, så jeg tænkte bare: Hvem fanden er han? For han gik og kostede rundt med mig, men så sagde jeg til ham: Nej, det er sådan her, vi gør, og jeg tror, han syntes, det var nice, der var en, der satte ham på plads,« husker Albert Dyrlund om sit første møde med Regner Grasten for lidt over et år siden, da han var hyret til et promovere filmen 'Kidnapning'.

'Team Albert'-filmen blev første gang præsenteret under filmfestivalen i Cannes, og Regner Grasten meldte dengang ud, at målet for filmen er, at den kan måle sig med 'Anja og Viktor'-filmene, som solgte i omegnen af 500.000 billetter.

De høje ambitioner skræmmer dog ikke Albert Dyrlund.

»I to år har jeg ikke mødt en klasse mellem 0. og 8. klasse, som ikke kender mig, og hvis de alle sammen bare hopper ind og ser den, så løber det jo op. Jeg tror nok, vi skal klare den, og hvis det ikke går godt, så er det sådan,« siger Albert Dyrlund, der drømmer om en karriere som skuespiller ved siden af tilværelsen som youtuber.

i 'Team Albert' nægter Albert at gå den slagne skolevej, men vil i stedet være stjerne.
i 'Team Albert' nægter Albert at gå den slagne skolevej, men vil i stedet være stjerne. Foto: PR foto
Vis mere

Selvtilliden fejler bestemt ikke noget hos Albert Dyrlund, som heller ikke giver meget for dem, der påstår, at det er noget pjat med det der YouTube.

»Jeg skal helt klart leve af det her for evigt. Jeg er meget sådan der, hey, vi lever en gang, og det er det her, jeg rigtig gerne vil. Nu laver jeg film og er virkelig begejstret for det, men jeg tænker hele tiden, hvad er næste skridt. Jeg vil også gerne til USA og lave engelske YouTube-videoer. Om 10 år er jeg stadig i gang og laver måske også min egen spillefilm,« siger Albert Dyrlund.

Selvom den 19-årige videomager ikke har det, man i traditionel forstand vil kalde 'et rigtigt arbejde', så lever han alligevel godt af sine mange følgere på sociale medier. Men det betyder ikke, at pengene sidder løst.

»Jeg har altid været mega nærig, og det er jeg stadig. Hvis du spørger mine venner, vil de virkelig sige, jeg er nærig,« griner Albert Dyrlund og fortæller, at han ofte sender MobilePay-anmodninger.

Han bor desuden også stadig hjemme hos mor og far i Helsingør, men lidt luksus er der alligevel plads til.

»Jeg er meget ude at spise, og nogen gange, hvis jeg har lyst til at købe noget, så gør jeg det. Jeg har f.eks. lige købt en Gucci-taske, og den kostede 18.000, men det er også sjældent, jeg køber sådan nogle store ting. Og når jeg endelig gør det, så skal jeg spare i fire måneder efter,« forklarer Albert Dyrlund.

Hvad tjener du egentlig på en måned, hvor det går godt?

»Jeg vil helst ikke sige, hvad jeg tjener. Men jeg tjener okay. Det er fint for en 19-årig,« smiler Albert Dyrlund.