Chokolade, andesteg, nødder og småkager. Julens overflod af fristelser kan betyde ekstra sul på kropen for os mennesker, men for vores kæledyr kan de få fatale følger.

Hver uge i julemåneden bringer bekymrede ejere deres hunde og katte ind på Københavns Dyrehospital, fordi de har spist noget julemad, de ikke kan tåle.

-I sidste uge havde vi fire hunde med chokoladeforgiftning. Hvis de spiser tilstrækkeligt meget, kan de dø af det, siger dyrlæge Ingeborg Mølbak.

I sådanne tilfælde vil dyrlægen give hunden medicin, så dyret kaster så meget som muligt op igen.

Desuden skal hunden efterfølgende have medicin, så kroppen optager så lidt chokolade som muligt. Ellers får hunden hjerteproblemer og kan dø.

Kvalt i andeskrog
Også andre madvarer, som ellers er ment som en forkælelse, kan vise sig at være livsfarlige for dit kæledyr.

Rester fra julemiddagen som f.eks. andeskrog kan være så fede, at dit dyr kaster op eller får benen galt i halsen. Nødder kan sidde fast i tarmen på mindre hunde og katte. Dit kæledyr kan komme til at træde i glaskugler eller sluge andet julepynt. Sørg derfor for at holde alle disse ting langt væk fra dit kæledyr.

Ingeborg Mølbak understreger, at der ikke skal særligt meget til, for at dit kæledyr får en fornøjelig jul.

Skru op for kvaliteten
-Du skal bare give dit kæledyr det den plejer at få. Den ved jo ikke, at det er jul. Den synes bare, det er dejligt at familien er mere hjemme end sædvanligt. Det er nok at vi andre går og fylder os, det skal vi ikke også besvære dyrene med.

- Desuden er mange hunde på diæt, og den skal man ikke ødelægge. Hvis du vil gøre noget særligt for dit kæledyr i julen, så køb dyremad af ekstra god kvalitet, lyder Ingeborg Mølbaks råd.