75 procent af os har brugt området omkring vores hus som kirkegård for et afdødt kæledyr. Det skriver Randers Amtsavis.

At miste et kæledyr kan for mange være en stor sorg, da sådan en lille, lodden fætter har det med at blive en integreret del af familien og hverdagen.

Nogle har brug for et gravsted at samles om og mindes den afdøde hund, kat eller kanariefugl, og det er særligt belejligt, hvis det ikke kræver en længere udflugt at besøge sin gamle ven. Den sag har mange af os taget i egen hånd ved ganske enkelt at begrave vores afdøde kæledyr i baghaven.

Ifølge en undersøgelse blandt brugerne på boligsiden.dk er nedgravning af de små venner i baghaven ikke noget, vi tøver med. 75 procent svarer ja til at have begravet et kæledyr af en eller anden størrelse i haven og 26 procent af disse har begravet et større dyr som en hund.

»Især for mange børn kan begravelsesritualet være gavnligt for bearbejdelsen af tabet, og det kan være en fordel, at de på egen hånd kan besøge gravstedet og tale med deres gamle ven, som ikke befinder mere end et par skridt væk,« siger Birgit Daetz, der er Kommunikationsdirektør for boligsiden.dk. i en pressemeddelelse.

Hvad siger loven?

Nedgravning af kæledyr på privat ejendom er der ikke noget galt med. Det er ifølge Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen fuldt ud lovligt at begrave kæledyr i egen have, så længe der er tale om et enkeltstående tilfælde eller en relativt sjælden begivenhed.

Det er med andre ord ikke tilladt at anlægge en decideret dyrekirkegård i baghaven, men en begravelse i ny og næ er der ikke noget i vejen for.

Det eneste krav er, at din lille ven, hvad enten han er gnaver, hund eller akvariefisk, graves ned i en passende dybde, der forhindrer kødædende dyr i at grave ham op igen. For at være på den sikre side anbefales en dybde på en halv til en hel meter, alt efter hvor stort dyret er.