Den mand, der sidste uge skød en fredelig, venlig og øremærket kat, har valgt at forlade Dyrenes Beskyttelse. Det bekræfter dyrelæge og dyreværnsinspektør for område Storstrøm i Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen.

Model, forfatter og dyreven Kira Eggers glæder sig over, at den frivillige er væk, men kan ikke forstå, at kattedrabet overhovedet kunne ske.

- Man går da ikke bare ind og skyder dyret. Altså hvad foregår der? Katten var sund og rask og oven i købet øremærket. Hvorfor øremærke sin kat, hvis den alligevel bare bliver skudt?

Om den pågældende mand konstaterer hun:

- Sådan én som ham skulle slet ikke have med dyr at gøre.Den pågældende mand tjekkede ifølge grundejeren aldrig kattens øre, og fandt dermed ikke ud af, at katten var øremærket og dermed registreret.

Henriette Thorsted Hald sagde sådan om manden til BT i går:

- Han var ubehagelig og umulig at trænge igennem til.

Kira Eggers, som selv har taget flere hjemløse dyr ind, kritiserer Dyrenes Beskyttelse, som i hendes øjne ikke gør nok for at screene de mennesker, der bliver deres repræsentanter udadtil.

- Jeg håber, de begynder at luge ud i deres frivillige. Og begynder at gå lidt mere op i, hvem de er til for, siger hun.

Manden var som frivillig sendt ud til Henriette Thorsted Halds grund i Rødby på vegne af foreningen for bringe katten til dens rette hjem, men valgte altså ikke at beskytte dyret.

Yvonne Johansen fra Dyrenes Beskyttelse afviser, at foreningen har et generelt problem med frivillige.

- Det er ikke sådan, at folk bare kommer ind fra gaden og bliver kastet ud i de her sager. Vi har samtaler, kurser og videreuddannelse for at klæde de frivillige på til den her opgave. Sidste år skaffede Dyrenes Beskyttelse hjælp til over 35.000 dyr, blandt andet via de frivillige, så jeg kan ikke genkende det billede, Kira Eggers tegner, siger Yvonne Johansen.

Hun understreger desuden, at der er stramme retningslinjer for de frivilliges arbejde, og at det som udgangspunkt kun er dyrlæger, der kan bestemme, om et dyr skal aflives.