Har du også på et tidspunkt diskuteret med dine venner, om det er katten eller hunden, der er det bedste dyr i verden? Så behøver I ikke længere debattere. Forskningen slår nemlig nu fast, at katte er bedre end hunde - i hvert fald set i et evolutionært perspektiv.

Således har et nyligt, banebrydende studie af 2000 gamle fossiler afsløret, at kattefamilien historisk set har været lang bedre til at overleve i naturen end hunde. Faktisk har katte været direkte medvirkende til, at 40 hundearter er uddøde. De er nemlig langt bedre jægere end hunde, og derfor har de været bedre til at rage den knappe føde til sig, skriver den engelske avis The Independent.

grimmehunde1

Læs også: Videoen der automatisk får dig til at smile: Her går hund tur med ejer

»Vi har ellers altid troet, at klimaforandringer har haft stor indflydelse på arternes udvikling. Men det har vist sig, at konkurrencen mellem arterne har været langt vigtigere end hidtil antaget,« siger manden bag den ny forskning, Dr. Daniele Silvestro, fra University of Lausanne i Schweiz.

I dag er der kun ni arter af vilde hunde tilbage i Nordamerika, herunder forskellige typer af ulve og ræve. Forskerne mener, at det især er kattens kløer, der har sikret den bedre overlevelse.

Læs også:

Læs også:

»Katte-arten har kløer, den kan 'trække tilbage', forstået på den måde, at den kun tager dem i brug, når den nedlægger sit bytte. Det kan hunde ikke, og derfor bliver deres mere slidte. De har ganske enkelt været bedre jægere,« siger Dr. Daniele Silvestro.

Hvorvidt man så skal vælge en kat eller hund som kæledyr, melder forskningen ikke noget om.

Se også: Videoen der automatisk får dig til at smile: Her går hund tur med ejer: