Man siger, at en kat har ni liv. Og det sker af og til, at kæledyrene overlever deres ejer.

Tove Pedersen har haft kæledyr hele sit liv, og hun har overlevet de fleste af dem.

Nu er Tove mor til pudlen Fnugi på otte år og chiuauaen Bimme på seks år, som bor hos Tove og hendes mand i deres lejlighed i Valby.

Tove har gennem 25 år været syngepige på Bakken, men hendes hjerte har altid ligget hos dyrene. Derfor har Tove ønsket at sikre sine hunde, hvis hun pludselig dør.

Hun har været gift i 40 år og har to børn, som begge er voksne og selv har fået børn. Alligevel har Tove besluttet, at Fnugi og Bimme ikke skal bo hos dem, hvis Tove dør.

Har for travlt
-Mine børn har travlt med deres arbejde og deres familie. De har ikke tid til kæledyr, og mine hunde skal ikke være alene hjemme hele tiden. Det er synd. Mine hunde er jo også mine børn. Derfor er det meget betryggende for mig at vide, at de er sikret et godt liv, hvis jeg dør, siger Tove Pedersen.

I stedet har hun lavet et dyretestamente til begge sine hunde. I testamentet har hun skrevet, at begge hunde er vant til at køre i bil og sove i sengen, og at Fnugi er glad for børn.

mellem
Bimme derimod er bange for børn. Tove Pedersen fik ham på et internat, fordi hans tidligere ejere ikke længere ville have ham. Bimmes tidligere ejere havde børn, som stak ham i øjet, og det er årsagen til, at han i dag er ræd.

Derfor har Tove skrevet i dyretestamentet, at hundene ikke skal være i et hjem med børn, for Tove har ønsket, at Bimme og Fnugi ikke skal skilles, hvis hun dør.

De er så glade for hinandens selskab, så de skal det samme sted hen. Men hvis de er rigtigt gamle, f.eks. 10-11 år, har jeg besluttet, at de skal aflives. Så er de for gamle til at flytte til et nyt hjem, siger Tove Pedersen bestemt.

mjkj@bt.dk