Er du bange for at lade dit barn være sammen med hunde, og forstår du ikke helt hvad det betyder, når hunden logrer med halen og vifter med ørene? Så er der nu hjælp at hente.

Den Danske Dyrlæge Forening lancerer nu et undervisningsprogram der skal lære små børn at forstå hundens sprog.

For at undgå ulykker med hunde i hjemmet skal den nye hjemmeside hej-hund.dk oplyse og undervise børn i, hvordan de bedst omgås menneskets bedste ven. - Mange mennesker er utrygge eller ligefrem bange for hunde, uden at der egentlig er grund til det. Det er rigtig synd for både mennesker og dyr – for angst alene kan være med til at skabe konflikter mellem mennesker og dyr,” siger dyrlæge Hanne Werner fra Den Danske Dyrlægeforening.

Spil på nettet
Omdrejningspunktet på hjemmesiden hej-hund.dk er spillet Blå Hund, som er for børn mellem tre og otte år. Spillet skal lære børnene hundens kropssprog at kende.

- Ører, hale, og den generelle kropsholdning afslører, hvordan en hund har det, og en af de gode ting ved hunde er, at de ikke kan lyve, så hvis man kan forstå deres kropssprog, så er man godt på vej til ikke at skulle være bange for hunde,” siger dyrlæge Hanne Werner.

Hunde kan fornemme menneskers angst, og derved kan der opstå en angstspiral. Derfor er det meget vigtigt at børn lærer hundens sprog, også selvom der ikke er hund i familien.