De færreste hundeejere er klar over, at de dagligt udsætter deres hund for livsfare. Det gør de ved at forkæle den firbenede med et kødben.

For selvom kødbenet er elsket af menneskets bedste ven, kan det være farligt og i værste fald ende med hundens død. Det siger den britiske veterinær-velgørenhedsorganisation, PDSA, ifølge det britiske medie Telegraph.

Den nyhed vil mange hundeejere og hunde nok ryste på hovedet af, da kødbenet som bekendt har været en fast del af hundenes hverdag i hundredevis af år. Men i følge PDSA er kødbenet skyld i, at flere og flere hunde ender på operationsbordet hvert år på grund af komplikationer forårsaget af knoglestykker fra kødbenene.

»Vi anbefaler ikke knogler som godbidder, da vores dyrlæger desværre ofte ser hunde med skader på fordøjelsessystemet forårsaget af splinter fra knogler, eller store stykker kngoler, der blokerer. I det tilfælde kan en operation være eneste udvej, og sommetider ender det fatalt,« siger Rebecca Ashman fra PDSA til The Telegraph.

Normalt siger man, at man ikke må give hunde varmebehandlede knogler, da disse lettere splintrer end 'rå' knogler, men også rå knogler kan være farlige. Af samme grund stoppede den britiske supermarkedskæde Tesco for nylig med at sælge rå knogler markedsført til hunde.