Er din hund ramt af parvovirus, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Dyrlæger advarer nu hundeejere mod den dødelige såkaldte parvovirus. Den er fundet nær Otterup på Fyn, og er din hund ikke vaccineret, bør du straks gå til dyrlægen.

Det skriver jv.dk.

Den dødelige DNA-virus rammer hunde i mave-tarmkanalen. Symptomerne er opkast, blodig diarré samt nedstemthed. Udbruddet har fået landets dyrlæger i højeste alarmberedskab, skriver jv.dk videre.

Udbruddet kan spores tilbage til en drægtig, importeret hund fra Østeuropa.

Er din hund vaccineret rettidigt - det vil sige inden for det seneste år - bør der ikke være grund til bekymring. Men er det mere end et år siden, at ’din bedste ven’ har været til dyrlægen, bør du straks bestille tid hos dyrlægen.

Dyrlæge Aase Schmidt fra Dyreklinikken i Esbjerg siger til jv.dk:

»Lige så snart vi hører om et udbrud af parvovirus, så spreder det sig som en steppebrand til de forskellige dyrelæger i Danmark, så vi er forberedt på, at der kan komme problemer.«

Din hund kan blive smittet med parvovirus, hvis den kommer i kontakt med opkast eller diarré fra en smittet hund.

På nuværende tidspunkt er udbruddet konstateret nær Otterup på Fyn og i Odense.

BT har talt med hundeejer Lena Manhof Bloch fra Otterup. Hun måtte fredag lade sine seks hvalpe, der var bare fem uger gamle, aflive. Og lørdag blev hvalpenes mor aflivet.

Lena Manhof Bloch er meget berørt af situationen.

»Jeg har haft besøg af nogle mennesker, der kiggede på mine hvalpe, fordi de gerne ville købe en af dem. De havde 14 dage forinden mistet en ni uger gammel hvalp til parvovirus. Bagefter har jeg fundet ud af, at det kan sidde på menneskehud i op til fem måneder, så er det jo sikkert derfra, det kommer,« siger Lena Manhof Bloch.

Lena Manhof Bloch, der blot er en ganske almindelig hundeejer, og ikke opdrætter, fik oplyst af dyrlægen, at hundene havde mellem 10 til 50 procents chance for at overleve, hvis de kom i behandling.

»Og hvis de overlevede, kunne de så få nogle andre sygdomme. Jeg vil på ingen måder udsætte andre mennesker for at få en syg hund. Så jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg føler, at jeg gjorde det helt rigtige som en ansvarlig hundeejer.«