Selvom det måske virker harmløst, kan det få alvorlige helbredsmæssige konsekvenser, hvis man har et lidt for kærligt forhold til sit firbende kæledyr.

Det skriver det amerikanske medie The New York Times.

De fleste hundeejere har formentlig prøvet det på egen krop. Man kommer hjem fra arbejde og bliver mødt af en både understimuleret og kærlighedssyg hund, der ellevild af begejstring kaster sig over sin ejer i ekstase. Og stikker man sin egen snude lidt for langt frem, kan man være sikker på at blive mødt af en regulær tungeslasker fra sin trofaste følgesvend.

Men netop dét, der i bund og grund blot er et udtryk for kærlighed mellem hund og ejer, advarer flere eksperter kraftigt imod. En af dem er Dr. Neilanjan Nandi fra Drexel Univeristy College of Medicine i den amerikanske storby Philadelphia.

Til The New York Times forklarer han blandt andet, hvordan der i munden på dyr generelt findes et væld af bakterier og vira. Det er også tilfældet hos hunde, hvor visse bakterier i hundens mund er zoonotiske. Det betyder, at de kan overføres fra dyr til mennesker og føre til sygdom. Der kan blandt andet være tale om bakterier såsom colibakterier, salmonella og campylobacter, som kan føre til tarminfektion.

»Der findes nogle unikke organismer hos hunde, som vi mennesker ganske enkelt ikke er i stand til at håndtere,« forklarer Dr. Neilanjan Nandi over for The New York Times.

Ifølge endnu en forsker, Dr. Leni Kaplan fra Cornell University College of Veterinary Medicine i New York, behøver man dog ikke blive panisk angst, hvis man pludselig vågner op fra middagsluren, ved at hunden slikker en i ansigtet.

»Hvis spyt fra en hund kommer i kontakt med menneskehud, især fra en sund person, er det ekstremt usandsynligt, at det vil forårsage problemer, da optagelsen gennem huden vil være minimal,« fortæller Dr. Leni Kaplan til The New York Times.

Men selvom risikoen altså ikke er stor, opfordrer forskeren dog alligevel hundeejere til at undgå at blive slikket i ansigtet. Især i områderne omkring næse, øjne og mund, hvor bakterierne har større risiko for at trænge igennem.