Det lignede en svensk hockeyfest i O2 Arena i Prag med 3-0 føring over Canada efter første periode, men den sluttede som ren nedsmeltning af Tre Kronor.

Canada vandt 6-4 med tre mål i sidste periode og understregede, at det er VMs bedste hold. Og ét af de bedste, verdens førende ishockeynation har sendt til VM i mange år.

Tyler Ennis gjorde det til 5-4 i powerplay, og Tyler Seguin sluttede i tomt mål.

På det 100 år gamle Imperial Hotel i Ostrava så BTs medarbejder kampen på TV. Ved nabobordet sad Ruslands cheftræner, Oleg Znarok, med familie og venner.

Jeg havde mødt ham ved pressekonferencen i CEZ Arena efter kampen mellem Danmark og Rusland nogle timer forinden. Han var mildt sagt meget mut og utilfreds med sit hold.

Under kampen mellem svenskerne og canadierne sad han tavs og fokuseret. Jeg spekulerede på, hvem han holdt med. Måske skal han møde et af holdene i kvartfinalen. Min beskedenhed forhindrede mig i at bryde ind i familieidyllen.

Jeg husker episoden for et år siden i VM-semifinalen i Minsk mellem Rusland og Sverige, hvor han i de døende sekunder, efter at Sveriges Mikael Backlund var kørt ind i Sergej Plotnikov, førte hånden over halsen og lavede dødstegenet til Sveriges hjælpetræner, Rikard Grönborg.

Det skabte voldsom debat, især i svenske medier. Da Oleg Znarok blev spurgt, hvorfor han lavede dødstegnet, rystede han på hovedet og sagde: »Jeg er forkølet.«

Den russiske hockeyboss er tidligere lettisk landsholdsspiller med tysk statsborgerskab indtil 2001.

Samtidig med den canadisk/svenske duel spillede Slovakiet og Norge i CEZ Arena. Og det endte skidt, set med danske briller.

Norge er et af de hold, Danmark håber at kunne holde under sig, men det kan komme til at knibe.

Nordmændene vendte 0-2 til 3-2 med VM-debutanten Mattias Nørstebø som dobbelt målscorer og matchvinder.