Heinz Ehlers er den første dansker i svensk topishockey, Jens Nielsen den eneste, der har scoret over 100 landskampmål, og afdøde Jørgen Hviid "Father of Danish Hockey".

I aftes i Dansk Ishockey Award 2014 i Cirkusbygningen blev tre af de største navne i dansk ishockey nogensinde optaget i Hall of Fame.

Da Heinz Ehlers som 18-årig i 1984 blev draftet af New York Rangers og debuterede for Leksand, var der ikke så stor fokus på international ishockey, som der er i dag. Men den betydning, Aalborg-drengen havde for både sin egen generation og den kommende, kan ikke overvurderes.

Han slog døren op til en ny verden for danske ishockeyspillere med et talent, en vilje og ambition, men ikke tidligere havde set.

Efter en lang og flot karriere i Sverige kom han til Schweiz, Østrig og Tyskland, og han vendte tilbage til barndomsbyen Aalborg, inden han startede en international trænerkarriere. Han er nu cheftræner i en af Schweiz' stærkeste klubber, Lausanne.

Heinz Ehlers var en nøglespiller på landsholdet i 80erne og 90erne. En playmaker i europæisk topklasse. Han var med i ni VM-turneringer og lavede i 104 landskampe 60 mål og 103 assists.

Jens Nielsen fulgte i Heinz Ehlers' spor til Leksand i 1987 og imponerede i Elitserien med en sublim teknik og en perlerække af mål. Isens Maradona blev han kaldt.

Efter 18 år i Sverige blev det til tre år i Aalborg, inden han trappede sin aktive karriere ned og tog fat på et nyt kapitel som træner.

Han er i dag cheftræner i Leksand for et af Sveriges stærkeske kvindehold, og det vil ikke overraske, hvis han en dag dukker op som træner i Metal Ligaen.

Hans betydning for landsholdet har været kolossal. Han har deltaget i 17 VM-turneringer og deler rekorden med Jesper Damgaard og Kim Staal.

Som den eneste danske landsholdsspiller har han lavet over 100 mål. I 212 landskampe er det blevet til 109 mål og 128 assists. En rekord, som formentlig aldrig bliver slået.

I 2001 døde Jørgen Hviid, Danmarks eneste medlem af IIHFs Hall of Fame.

Jørgen Hviid er født i Moskva, hvor faderen arbejdede. På grund af revolutionen i Rusland flygtede familien til Danmark, og i 1921 rejste den til Riga. Her voksede Jørgen Hviid op og stiftede bekendtskab med ishockeyen.

Han blev lettisk mester som 17-årig, inden han og familien vendte hjem til Danmark på grund af den politiske situation i Letland.

Jørgen Hviid stiftede ishockeyafdelingen i KSF i 1938, dengang man spillede på Peblingesøen, når der ellers var is.

Han var anfører på Danmarks første VM-hold, som blev slået 47-0 af Canada. Men i de tre kampe, landsholdet spillede i Stockholm i 1949, lykkedes det Danmark at score fire mål, og alle blev signeret Jørgen Hviid.

Han byggede dansk ishockey op. Han var ikke blot den bedste spiller. Også som træner og leder i KSF var han en unik og passioneret personlighed, som var langt forud for sin tid.

Jørgen Hviids to børn, Torsten og Jesper, kom også på landsholdet. Torsten var med i VM i Colorado i 1962, og Jesper var op gennem 70erne en af Danmarks bedste forwards.

I 1961 skrev Jørgen Hviid og Torsten ishockeyhistorie. Far og søn var begge på dét, der vandt DM-guld med KSF.

Torsten og Jesper Hviid modtog i Cirkusbygningen den smukke bronzestatuette, der fulgte med Jørgen Hviids optagelse i Hall of Fame.